Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Educației le declară război 'evazioniștilor': 'Elevii și profesorii au de câștigat din măsurile pe care le-am luat'! Pop își dezvăluie marea greșeală

Inquam Photos / Octav Ganea
lansare compendiu manual LIVIU POP

Ministrul Educației, Liviu Pop, afirmă într-un interviu acordat AGERPRES că cel "mai mare deranj" pe care l-a făcut în mandatul său este cel legat de materialele didactice auxiliare, precizând că este problema "baronilor manualelor", a "evazioniștilor" în ce măsură au reușit să impună în opinia publică ideea remanierii sale.

"Am avut sprijinul președintelui partidului, al colegilor din partid vizavi de măsurile curajoase din programul de guvernare. Știu însă că cel mai mare deranj pe care l-am făcut este cel legat de auxiliare. Știu că baronii manualelor, evazioniștii — nu cei care sunt de bună-credință, sunt edituri de bună-credință și nu vreau să-i pun la pachet — au fost foarte deranjați. Cât au reușit ei să impună în mass-media, în opinia publică ideea de remaniere e problema lor. Eu le-am spus-o voalat că rezist pe acest subiect și insist să nu-și irosească energia aici", a afirmat ministrul.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ - Denunțătorul procurorului 'Portocală', trimis în judecată: Acuzații GRAVE la adresa omului de afaceri

Liviu Pop a adăugat că toate deciziile pe care le-a luat în fruntea ministerului au adus o plusvaloare sistemului de învățământ, iar elevii și profesorii au de câștigat prin măsurile care au fost luate în mandatul său.

"Nu am emoții din punctul acesta de vedere și toate deciziile pe care le-am luat știu că au adus un plusvaloare sistemului de învățământ și asta e foarte important. Elevii din România, profesorii au de câștigat din măsurile pe care le-am luat, indiferent cât de multe valuri au încercat să facă unii în sistem", a susținut ministrul.

Citește și: Cozmin Gușă APRINDE scandalul momentului: 'Se întreabă cum el, unul dintre cei mai absconşi colaboratori ai sistemului, poate să păţească aşa ceva'

Pop este convins că ministrul care ar veni în locul său va continua să pună în aplicare prevederi ale programului de guvernare.

"Dacă mâine nu mai sunt ministru, nu am nicio problemă. Sunt convins că acel ministru care va veni după mine va face și mai bine ceea ce am făcut eu, dar cu siguranță am dus în cele patru-cinci luni de mandat, cât am stat aici, am dus programul de guvernare la îndeplinire și asta cred că o face fiecare coleg de-al nostru din Guvern", a mai susținut Liviu Pop.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.