Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Educației: 'Programa şcolară în sine nu este încărcată, depinde de modul în care o şcoală o pune în practică'

Inquam Photos / Octav Ganea
Ligia Deca

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, răspunde celor care afirmă că programa şcolară pentru învăţământul preuniversitar este una foarte încărcată, ea explicând că „este vorba despre arta şi vocaţia cadrului didactic de a se adapta la colectivul de elevi pe care îl are”.

„În ceea ce priveşte încărcarea materiei, am discutat mult cu specialişti, avem o unitate de cercetare în educaţie în cadrul Ministerului, fostul Institut de ştiinţe ale educaţiei care se va reînfiinţa cu noua lege. Ei au spus aşa: programa şcolară în sine nu este încărcată, depinde de modul în care o şcoală o pune în practică şi mai depinde de un lucru: de cât de încărcat este manualul făcut în linie cu programa. Un manual poate să fie aerisit şi să respecte programa sau poate să fie foarte încărcat şi, de asemenea, să respecte programa. Aici este vorba despre arta şi vocaţia cadrului didactic de a se adapta la colectivul de elevi pe care îl are”, a afirmat ministrul Educaţiei, luni seară, la TVR Info, potrivit news.ro.

Ministrul a arătat că pentru ciclurile gimnazial, primar şi educaţie timpurie este nevoie de o analiză a programei care există, iar pentru liceu, pentru care programa şcolară nu a fost revizuită de mult timp, vor exista programe, planuri cadre şi manuale noi din anul şcolar 2025-2026.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.