Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Educației reacționează, după ce liberalii acuză că PSD și ALDE vor să închidă 1000 de școli: 'Îmi dau demisia'

liviu pop

”Nu se închide nicio unitate școlară. Îmi dau demisia dacă se închide vreo școală”, a declarat ministrul Educației, Liviu Pop, la emisiunea ”Jocuri de Putere”, de la Realitatea TV.

Ministrul susține că rețeaua școlară este aprobată de Consiliul Local. ”V-o spune unul care a fost la Târgu Mureș. Vis-a-vis de rețeaua pe care Consiliul nu a aprobat-o acolo este un mare scandal. Am rezolvat problema”, afirmă Pop.

Citește și: România, sub semnul NINSORILOR și a vântului PUTERNIC: Atenționare de ultimă oră a meteorologilor! Care sunt zonele vizate

Ministrul precizează, de asemenea, că nu va avea loc nicio concediere.

”Avem nevoie de cel puțin 20.000 de cadre didactice și personal auxiliar. Avem câteva unități școlare în mediul urban care au personalitate juridică, în contradicție cu Legea Educației. Dacă avem în aceeași curte două unități care au sub 150 de elevi, nu vor mai putea funcționa ca școli separate, ci se vor comasa”, susține Liviu Pop.

Deputatul PNL Florin Roman a afirmat că majoritatea PSD și ALDE s-ar pregăti să închidă aproximativ 1.000 de școli. Liberalul susține că la finalul anului trecut Guvernul Tudose a emis o hotărâre prin care inspectoratele școlare județene și din București și directorii unităților de învățământ răspund de încadrarea în bugetul aprobat. Pentru a putea face asta, se va ajunge la concedieri și desființări de școli, sugerează acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.