Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Educației și-a trimis URGENT corpul de control la un colegiu din Buzău, după ce un elev s-a ales cu 2 la purtare

Inquam Photos / Octav Ganea
monica anisie

Corpul de Control al ministrului Educaţiei face verificări la un colegiu din Buzău, după ce mama unui elev a reclamat scăderea notei la purtare la 2/ Elevul ar fi comentat modul în care era îmbrăcată o profesoară şi versurile pe care aceasta le cânta într

Corpul de Control al ministrului Educaţiei face, luni, verificări la Colegiul Naţional ”Bogdan Petriceicu Haşdeu” Buzău, după ce mama unui elev a reclamat că acestuia i-a fost scăzută nota la purtare la 2. Femeia acuză un conflict cu profesoara de desen, care anterior a cântat într-o trupă etno şi pe care elevul a criticat-o pentru versuri şi pentru felul cum era îmbrăcată într-un videoclip de pe YouTube, conform News.ro.

Citește și: SECRETIZAREA salariilor din MAI si MApN, impusă pe ASCUNS de PNL, a EȘUAT cu stil: lista beneficiarilor din IPJ Timiș .

Potrivit inspectorului general al IŞJ Buzău, Florina Stoian, Corpul de Control al ministrului Educaţiei a fost trimis la Colegiul Hasdeu după ce mama unuia dintre elevi a mers în audienţă la ministrul Monica Anisie şi i-a prezentat cazul.

Andrei Alexandru Voicu, un elev de la Colegiul Haşdeu, a primit nota 2 la purtare, după ce şi-a ironizat profesoara de desen pentru vestimentaţia sumară dintr-un videoclip şi versurile unui cântec.

Videoclipul a fost filmat în urmă cu mai mulţi ani, când profesoara a cântat într-o trupă etno, dar este în continuare pe YouTube.

Comentariul, postat pe un grup intern al elevilor, a fost considerat jignitor şi defăimator de către profesoara vizată care a cerut sancţionarea elevului, iar în urma analizei cazului, profesorii au decis scăderea notei la purtare la 2.

Mama elevului a contestat decizia în instanţă, iar în vara lui 2019 magistraţii de la Tribunalul Buzău au dispus anularea sancţiunii.

Corpul de Control va face verificări pe parsursul a trei zile, timp în care vor fi audiate toate părţile implicate.

Colegiul Naţional ”Bogdan Petriceicu Haşdeu” Buzău este considerat cel mai bun din judeţ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.