Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Energiei, despre controalele pe speculă la benzinării: Să nu punem carul înaintea boilor

Guvern
virgil popescu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, spune că nu știe de când vor începe controalele anti speculă la benzinării. Autoritățile au emis OUG care prevede reducerea prețului la carburant cu 50 de bani pe litru, însă ordonanța nu e obligatorie. Mai mult, autoritățile nu au decis data limită la care vor începe verificările pe speculă pentru posibilele creșteri nejustificate ale prețurilor.

Citește și: Mugur Mihăescu dezumflă mitul barilului care a scumpit benzina: Acum zece ani barilul era 145 de dolari și benzina trei lei

"Ordonanța oferă un cadrul legal specialiștilor de la ANPC care au la îndemână un cadru legal să verifice creșterile de preț. V-am explicat, ministerul Energiei nu controlează aceste aspecte. Haideți să nu punem carul înaintea boilor, să vedem ce se întâmplă mâine- poimâine". a spus Virgil Popescu.

"În situația în care vor exista creșteri nejustificate a prețurilor la carburanți în perioada de aplicare a acestei ordonanțe de urgență, acestea vor fi încadrate la categoria de acțiuni speculative și vor fi sancționate potrivit OUG 84/2022 privind combaterea acțiunilor speculative.”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.