Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Energiei, despre Valea Jiului: 'Se vede lumina de la capătul tunelului'

Inquam Photos / Octav Ganea
Sebastian Burduja

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, afirmă, luni, după ce Executivul a adoptat trei acte normative pentru minerii din Valea Jiului, că „se vede lumina de la capătul tunelului”.

„Se vede lumina de la capătul tunelului. Încă de la preluarea mandatului, am promis că voi rezolva situației minerilor din Valea Jiului. Este o promisiune respectată. Astăzi, Guvernul României a adoptat trei acte normative inițiate de Ministerul Energiei, care deschid o nouă etapă pentru Valea Jiului. Prin Ministerul Energiei, din fondul de rezervă la dispoziția Prim-Ministrului, se va acorda un sprijin financiar în valoare de 70.502.000 lei pentru noua companie, Complexul Energetic Valea Jiului”, scrie pe Facebook Sebastian Burduja.

El afirmă că „ziua de azi înseamnă șansa Văii Jiului de a-și construi un viitor”.

„Am salvat astfel locurile de muncă a peste 2000 de mineri, care erau angajați la Complexul Energetic Hunedoara (CEH) companie aflată în pragul falimentului. Toți aceștia vor fi preluați de noua companie, Complexul Energetic Valea Jiului (CEVJ). Pentru CEVJ ajutorul de stat acordat astăzi, primul pachet dintr-o serie, înseamnă susținerea activităților de punere în siguranță a minelor. Totodată, gândim un plan ambițios de diversificare a companiei prin producția de energie verde, pentru a asigura un viitor pe termen lung pentru Valea Jiului, cu locuri de muncă sigure și bine plătite. Avem în vedere construirea de parcuri fotovoltaice, o centrală hidroelectrică și o unitate pe gaz cu captare de carbon la Paroșeni. Oricât de dificilă este o situație există soluții. Important este să îți pese”, încheie Burduja.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.