Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Energiei: În 2027 - 2028 vrem să avem multă energie electrică decât consumăm

Guvernul Romaniei
Virgil Popescu

Ministrul Energiei Virgil Popescu promite diversificarea surselor de gaze naturale.

România dispune de două rute de aprovizionare, în condițiile în care la finele anului trecut România nu avea altă posibilitatea de a aduce gaz decât din Federația Rusă, a declarat la TVR ministrul Energiei.

În prezent sunt discuții pentru aprovizionarea cu gaze cu Emiratele Arabe Unite, Qatar, SUA, Israel și Azerbaidjan, a precizat ministrul.

În privința producției interne de gaze, Virgil Popescu spune că din iulie vor intra în sistem gazele extrase din Marea Neagră de compania Back Sea Oil and Gas. Alte surse potențiale sunt exploatările onshore de mare adâncime și perimetrul din Marea Neagră care va fi exploatat de OMV Petrom și Romgaz.

„Ne propunem să reducem cât mai mult dependența de gazul rusesc”, a spus Popescu. El a precizat că în prezent producția internă de gaze este mai mare decât consumul, iar surplusul merge în depozite.

Ministrul Energiei spune că în contextul în care România este hotărâtă să finalizeze unitățile 3 și 4 de la Cernavodă, va beneficia de reactoarele modulare produse de compania americană NuScale și vor apărea investiții în energie regenerabilă și în noi centrale, cu finanțare prin PNRR, s-ar putea produce mai multă electricitate decât se consumă. „Ambiția noastră este ca în 2027 - 2028 să avem deja mai multă energie electrică decît consumăm”, a spus Popescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.