Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Energiei: Proiectul de retehnologizare a Unității 1 a centralei de la Cernavodă avansează

a1.ro
centrala nucleara cernavoda

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat marți că Nuclearelectrica a selectat o companie care efectua lucrări suplimentare de pre-proiect pentru reactorul Unității 1 de la Cernavodă, înainte de prelungirea duratei de viață a acestuia.

„Proiectul de Retehnologizare a Unității 1 a centralei Nucleare de la Cernavodă avansează! SN Nuclearelectrica SA a selectat compania Candu Energy Inc., membră a Grupului SNC-Lavalin (TSX: SNC), pentru a efectua lucrări suplimentare de pre-proiect pentru reactorul CANDU® al Unității 1 de la Cernavoda, înainte de prelungirea duratei de viață a acestuia”, a anunțat marți ministrul Energiei.

Conform acestuia, acordul încehiat pe doi ani are o valoare de aproximativ 65 de milioane de dolari.

Ministrul susține că firma selectată va efectua „servicii de inginerie de lungă durată și de inginerie front-end, în vederea pregătirii viitorului proiect de retehnologizare a Unității 1 CNE Cernavodă”.

Retehnologizarea va prelungi durata de funcționare a reactorului Unității 1 cu încă 30 de ani, până în anul 2060, scrie Mediafax.

Virgil Popescu spune că, începând cu anul 2029, prin retehnologizarea Unității 1, în Sistemul Energetic Național vor fi livrați anual aproximativ 5,5 milioane MWh de energie curată, accesibilă, iar peste 5 milioane de tone de CO2 vor fi evitate anual, timp de încă 30 de ani.

„Da, decarbonizare fără energie nucleară nu se poate! Mă bucur că partenerii canadieni ne sunt în continuare aliati de încredere pentru obținerea independenței și securității energetice”, a precizat ministrul Energiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.