Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Energiei, tras la RĂSPUNDERE, după 'TUNUL' pregătit de o mare companie: Ce EXPLICAŢII i-a cerut un coleg de la PSD

Anton Anton

Ministrul Energiei, Anton Anton, a fost 'tras la răspundere' de un senator social-democrat, în legătură cu intenţia OMV Petrom de a vinde zăcămintele deţinute în România, inclusiv în judeţul Bacău.

Citeşte şi: Adrian Mutu scoate BANI GREI din buzunar: Magistraţii au decis EXECUTAREA SILITĂ a ‘Briliantului’

Potrivit unui comunicat transmis miercuri AGERPRES, Smarandache aminteşte că OMV Petrom a anunţat recent că intenţionează să vândă încă 50 - 60 de zăcăminte mici pe care le deţine în portofoliu său, procedură similară cu transferul a 19 zăcăminte către Mazarine Energy, inclusiv zăcăminte din judeţul Bacău.

"Având în vedere impactul ridicat pe care aceste decizii le pot avea asupra comunităţilor locale, inclusiv cele pe care le reprezint în Parlamentul României, vă adresez rugămintea de a clarifica o serie de aspecte cu privire la acest anunţ: care sunt zăcămintele selectate pentru a fi transferate către alte companii şi în ce judeţe se află acestea? Ce se va întâmpla cu actualii salariaţi care lucrează pe zăcămintele care urmează să fie transferate? Cum vă asiguraţi că există capacitate suficientă de operare la nivelul companiilor care vor prelua zăcămintele? Cum va afecta transferul zăcămintelor producţia de ţiţei şi gaze a României? Sunteţi informat de intenţia OMV Petrom de a vinde şi alte zăcăminte în viitor, în afară de cele menţionate mai sus?", se arată în interpelarea transmisă conducerii Ministerului Energiei.

Smarandache precizează în interpelare că va face toate demersurile necesare pentru ca salariaţii din domeniul petrolier din judeţul Bacău să nu îşi piardă locurile de muncă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.