Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Ministrul Energiei, Virgil Popescu: 'Estimez o scădere a prețului la gaze, din luna aprilie'

Guvernul Romaniei
Virgil Popescu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat joi, la Antena 3, că prețul gazelor naturale a avut scăderi și creșteri bruște și că estimările sale sunt că în aprilie prețul va scădea.

„Estimez o scadere a pretului gazului natural, din ianuarie. Ma astept ca in perioada primavara-vara, inclusiv toamna, sa fie o scadere brusca a pretului”, a indicat ministrul. El a adăugat că scăderea prețurilor ar fi încurajată și de operationalizarea conductei Nord Stream 2. Construcţia conductei, destinată să transporte gaz din Rusia către Germania pe sub Marea Baltică, ocolind Ucraina, a fost finalizată în septembrie, dar ea rămâne inactivă în timp ce aşteaptă aprobările autorităţilor de reglementare de la Berlin şi Bruxelles.

Virgil Popescu a menționat că dacă România permitea începând cu 2018 operaționalizarea gazelor din Marea Neagră prin legea offshore, situația energetică a țării ar fi fost mai bună în acest moment.

„Suntem dependenti de gazul rusesc”, a adăugat el. Ministrul a explicat că România produce gaze naturale, dar nu în cantități suficiente astfel că e nevoie și de importuri în proporție de aproximativ 20-25%.

El a mai afirmat că dacă firmele româneşti ar vrea să vândă la un preţ mai mic, ”tot gazul s-ar duce către export”. ”De aceea, preţurile sunt aproximativ la fel cu preţurile de pe bursele europene, pentru că altfel ar pleca, am rămâne fără marfă”, a mai declarat ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.