Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Finanţelor, asigurări pentru angajaţii din Sănătate: 'Fondurile pentru plata drepturilor, asigurate pentru 2018'

economica
Ionut Misa

Executivul s-a concentrat asupra "corectării multora dintre problemele" cu care se confruntă personalul din Sănătate, a transmis, într-un mesaj scris, ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, în deschiderea Aspen Healthcare Forum, anunţă AGERPRES.

Citeşte şi: Magistraţii au decis: judecătoarea lui Dinel Staicu a scăpat de închisoare

"Vă asigur că la construcţia bugetului pentru anul 2018 se va avea în vedere asigurarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor de personal stabilită potrivit legislaţiei în vigoare şi mă refer aici la drepturile salariale, fiind acordată o sumă importantă - 2,9 miliarde de lei pentru salarii pentru anul 2018", a spus el. 

Mişa s-a adresat, în acest context, angajaţilor din Sănătate. 

"Actualul Guvern s-a aplecat asupra corectării multora dintre problemele cu care vă confruntaţi. Ne dorim în continuare să încercăm împreună să clădim un cadru legislativ pentru toate domeniile de activitate, pentru o perioadă mai lungă de timp", a punctat ministrul.

Citeşte şi: Ministrul Nica a făcut ANUNŢUL: Investiţii de PROPORŢII în infrastructură

Ionuţ Mişa a apreciat că scopul acestor eforturi îl reprezintă crearea unei "normalităţi" în care "oamenii competenţi, productivi şi eficienţi să conducă spre tot ceea ce înseamnă performanţă". 

El a amintit câteva dintre facilităţile fiscale de care beneficiază angajaţii din domeniul medical, şi anume deducerea la calculul impozitului pe veniturile din salarii şi asimilate salariilor a primelor de asigurare voluntară de sănătate şi a serviciilor medicale furnizate sub formă de abonament suportate de angajaţi sau angajatori, astfel încât la nivelul anului să nu se depăşească echivalentul în lei a sumei de 400 de euro, dar şi scutirea de TVA pentru serviciile de spitalizare.

Citeşte şi: Zeci de noi ocupaţii, recunoscute pe piaţa muncii. Printre ele: bona sau depanatorul de smartphone .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.