Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Finanţelor din Irlanda, Paschal Donohoe, nu are rival pentru un nou mandat în fruntea Eurogrupului

Irish Examiner
Paschal Donohoe

Ministrul Finanţelor din Irlanda, Paschal Donohoe, urmează să obţină cel de-al doilea mandat de preşedinte al Eurogrupului, după ce grupul miniştrilor de Finanţe din zona euro a anunţat joi că nimeni altcineva nu şi-a depus candidatura, transmite Reuters.

"Un singur ministru şi-a depus candidatura pentru următorul mandat de preşedinte al Eurogrupului şi acela este ministrul de Finanţe din Irlanda şi actualul preşedinte al Eurogrupului: Paschal Donohoe", a informat grupul miniştrilor de Finanţe din zona euro într-un comunicat de presă.

În aceste condiţii, este aproape o certitudine că Paschal Donohoe va fi numit pentru un nou mandat de preşedinte al Eurogrupului, la reuniunea din 5 decembrie a miniştrilor de Finanţe din zona euro, potrivit Agerpres.

Noul mandat al lui Paschal Donohoe va începe în data de 13 ianuarie 2023, pentru o perioadă de doi ani şi jumătate.

În mod tradiţional, postul de preşedinte al Eurogrupului, un organism informal care reuneşte miniştri de Finanţe din ţările zonei euro, este ocupat de un ministru de Finanţe. Preşedintele Eurogrupului stabileşte agenda pentru reuniunile lunare ale miniştrilor de Finanţe din zona euro şi lucrează pentru stabilirea unei soluţii de compromis cu privire la politicile cheie.

Postul de preşedinte al Eurogrupului este unul dintre posturile importante pentru care Uniunea Europeană încearcă să păstreze un echilibru între partidele de centru dreapta şi centru stânga, nordul şi sudul continentului, est şi vest precum şi între statele mari şi cele mici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.