Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Finanţelor: 'Ne-am angajat să atingem un nou record al investiţiilor statului în economie, de 62 de miliarde de lei'

Guvernul Romaniei
Alexandru Nazare

Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, a participat luni la inaugurarea unei noi capacitaţi de producţie a fabricii Procter and Gamble din Urlaţi, beneficiara unui ajutor de stat de aproximativ 29 milioane lei, investiţie care va genera peste 200 de locuri de muncă.

"Încă de la începutul anului, ne-am angajat să atingem un nou record al investiţiilor statului în economie, de 62 miliarde lei, cu 8 miliarde lei mai mult ca în 2020, iar o parte din acestea o reprezintă şi schemele de ajutor de stat. Voi continua sa susţin şi voi face tot posibilul să extind aceste programe, întrucât investiţiile reprezintă un motor important de relansare şi creştere economică pentru România. În propunerea PNRR trimisă la Bruxelles am prevăzut o suplimentare de 200 milioane de euro pentru schemele de ajutor de stat şi vom continua negocierile astfel încât să primim aceşti bani pentru impulsionarea investiţiilor private în ţara noastră. Mai multe investiţii înseamnă sume mai mari care se întorc la bugetul de stat prin taxe, impozite, contribuţii, precum şi o dezvoltare regională accelerată. Încurajez în continuare companiile să acceseze măsurile de stimulare a economiei puse la dispoziţie de statul român, inclusiv schemele de ajutor de stat în vigoare", a declarat Alexandru Nazare, potrivit agerpres.ro.

De asemenea, pe lângă contribuţiile directe şi indirecte la bugetul de stat şi pe lângă crearea noilor locuri de muncă, investiţia în noua fabrică Procter and Gamble plasează România pe harta globală a producţiei capsulelor de detergent lichid şi va genera exporturi substanţiale în pieţele internaţionale, se precizează într-un comunicat al Ministerului Finanţelor remis luni AGERPRES.

Reprezentanţii Procter and Gamble şi-au exprimat aprecierea faţa de autorităţile statului român pentru parteneriatul care a condus la realizarea noii unităţi de producţie şi şi-au luat angajamentul ferm de continua, pe termen lung, investiţiile pe plan local.

În context, ministrul Finanţelor a adăugat că explorează posibilitatea operaţionalizării schemelor de ajutor de stat pentru investiţii verzi, precum şi creşterea numărului beneficiarilor de ajutoare de stat din rândul industriilor cu valoare adăugată mare în economie şi al companiilor active în zona de cercetare şi inovare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.