Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Finanțelor Publice acuzat de abuz în serviciu de cei din Penitenciare pentru refuzul dezbaterii publice a unui proiect

zf.ro
penitenciar

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor îl acuză pe ministrul Finanţelor de abuz în serviciu, susţinând că el a refuzat dezbaterea publică a unui proiect prin care veniturile unor bugetari rămân la nivelul din 2021, potrivit news.ro.

Sindicaliştii din penitenciare îl acuză pe ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, de abuz în serviciu, aceştia susţinând că ministrul a "mimat transparenţa decizională" şi a refuzat dezbaterea publică a proiectului ordonanţei de urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare şi prorogarea unor termene, prin care veniturile unor angajaţi din sistemul bugetar rămân la valoarea celor din anul 2021. Organizaţia sindicală anunţă că ia în calcul formularea unei plângeri penale împotriva lui Câciu.

"Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) îl acuză pe Adrian Câciu de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Ministrul Finanţelor a refuzat dezbaterea publică a proiectului OUG nr. 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, numită Ordonanţă «trenuleţ»", transmit, printr-un comunicat de presă, angajaţii din sistemul penitenciar.

Citește și: `Băiat deștept` din Energie RUPE TĂCEREA după 10 ani - `O vedeam pe doamna Udrea..

Aceştia susţin că ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a "mimat transparenţa decizională" şi nu i-a invitat la dialog pe reprezentanţii salariaţilor, deşi ei au solicitat acest lucru.

"În data de 17.12.2021, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) a solicitat, în scris, ministrului Adrian Câciu organizarea unei întâlniri, în care să se dezbată public Proiectul de Ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea unor acte normative, dat fiind faptul că acesta se află în procedura de transparenţă decizională în administraţia publică, pe site-ul oficial al Ministerului Finanţelor. Deşi era obligat de Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Adrian Câciu nu a ţinut cont de solicitarea unei organizaţii legal constituite şi nu a invitat reprezentanţii acesteia la consultare pentru a face propuneri asupra textului proiectului Ordonanţei «trenuleţ», astfel că proiectul ordonanţei a fost votat în şedinţa de Guvern într-o formă care prejudiciază poliţiştii de penitenciare", mai susţin sindicaliştii.

Ei afirmă că, în opinia lor, ministrul Finanţelor "se face vinovat de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu", iar în acest context organizaţia sindicală "ia în calcul sesizarea organelor de urmărire penală împotriva ministrului".

Sindicaliştii publică şi un răspuns pe care susţin că l-au primit în 3 ianuarie din partea Ministerului Finanţelor în urma unei solicitări a Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) din 17 decembrie.

"Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului privind unele măsuri-fiscal bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea unor acte normative, a fost publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor, în data de 15 decembrie 2021. De asemenea, proiectul de act normativ a fost discutat în şedinţă extraordinară a Comisiei de Dialog Social, constituită la nivelul Ministerului Finanţelor, din data de 16 decembrie 2021, la care au fost prezenţi reprezentanţii unor confederaţii sindicale şi patronale, reprezentative la nivel naţional. Menţionăm că Ordonanţa de urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative a fost, ulterior, aprobată de Guvern şi publicată în Monitorul Oficial nr. 1202 din 18 decembrie 2021, având numărul 130/2021", este răspunsul Ministerului Finanţelor, citat în comunicatul FSANP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.