Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Finanţelor se opune reducerii CAS

anca dragu

Ministrul Finanţelor, Anca Dragu, a anunţat că se va opune măsurii de reducere a CAS propusă de PSD întrucât va crea un deficit la bugetul de stat de 7 miliarde de lei, informează Realitatea Tv.

Anca Dragu a explicat că impactul bugetar al acestei măsuri reprezeintă o sumă foarte mare.

Luni, Senatul a adoptat proiectul de lege care reduce cotele aferente contribuțiilor de asigurări sociale de stat cu 2 puncte procentuale pentru angajatori și cu 3 puncte procentuale pentru angajați.

Măsura nu este definitivă, rol decizional având Camera Deputaților. Proiectul a fost inițiat de senatorii PSD și a fost aprobat, în pofida raportului negativ al Comisiei de buget și finanțe, cu 67 de voturi pentru, 23 împotrivă și o abținere. Întrucât parlamentarii vor intra peste două săptămâni în vacanța de vară (iulie și august), este aproape imposibil ca proiectul să primească votul deputaților mai devreme de luna septembrie.

Ponta: Din păcate, aceasta este cea mai importantă știre

Potrivit proiectului, în funcție de condițiile de muncă, contribuțiile de asigurări sociale de stat datorate bugetului asigurărilor sociale de stat vor fi reduse astfel:

- pentru condiții normale de muncă, de la 10,5% la 7,5% pentru contribuția individuală și de la 15,8% la 13,8% pentru contribuția angajatoruiui;

- pentru condiții deosebite de muncă, de la 10,5% la 7,5% pentru contribuția individuală și de la 20,8% la 18,8 pentru contributia angajatorului;

- pentru condiții speciale de muncă și pentru alte condiții de muncă, de la 10,5% la 7,5% pentru contribuția individuală și de la 25,8% la 23,8% pentru contribuția angajatorului.

Guvernul s-a opus aprobării acestui proiect, arătând că anul trecut a decis deja reducerea cu 5 puncte procentuale a contribuților de asigurări sociale la angajator.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.