Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Fondurilor Europene a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea Drumului Nordului

agerpres.ro
marius nica

Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, a semnat, vineri, contractul de finanţare în valoare de aproximativ 50 de milioane de euro pentru reabilitarea Drumului Nordului, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Gabriel Zetea, a consilierilor judeţeni şi a parlamentari maramureşeni. 

"Meritul pentru semnarea acestui contract este al colegilor dumneavoastră din Consiliul Judeţean şi al colegilor din Ministerul Fondurilor Europene, care au făcut tot efortul pentru ca un astfel de contract important să fie semnat (...) E unul dintre cele mai mari contracte în privinţa drumurilor judeţene, practic se repară tronsoane de drum care trec prin mai multe localităţi din judeţul Maramureş, iar când acest proiect va fi finalizat, vom fi mai aproape de Europa. E un drum care va fi reparat pe distanţă de peste 70 de kilometri (...) Venind de la aeroportul Satu Mare spre Baia Mare am văzut cât este de importantă este această investiţie", a spus Marius Nica, scrie agerpres.ro.

Ministrul Fondurilor Europene l-a asigurat pe preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş că va sprijini terminarea lucrărilor pentru aeroportului internaţional Maramureş. 

"Aşa cum în anul 2015 alături de colegii dumneavoastră din Consiliul Judeţean am demarat procedura de reparaţie a aeroportului internaţional, tot aşa promit că depunem toate eforturile pentru finanţarea în continuare de la bugetul de stat pentru terminarea lucrărilor şi a recupera aceşti bani de la Comisia Europeană. Şi trebuie să-i convingem că este un proiect care îndeplineşte toate condiţiile necesare pentru a fi asigurată finanţarea din fonduri europene", a evidenţiat ministrul Marius Nica. 

În context, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş a menţionat că reabilitarea celor peste 70 de kilometri de drum judeţean va fi în sprijinul locuitorilor din satele şi comunele judeţului conectate la acest tronson de drum judeţean. 

"Consider că e una dintre cele mai importante investiţii în refacerea infrastructurii rutiere din judeţ, investiţie care va completa alte porţiuni de drum judeţean care au fost reabilitate în ultimii ani. Potrivit procedurilor, cred că anul viitor această investiţie va demara, dar încercăm să evităm situaţiile neplăcute şi ne dorim ca în localităţile rurale traversate de acest drum să fie reparate podurile, podeţele şi cam tot ce ţine de livrarea utilităţilor (apă, canal) pentru a nu fi nevoiţi în a efectua alte reparaţii, ci să avem toată partea aceasta operaţională", a spus Gabriel Zetea. 

Drumul Nordului a fost un proiect lansat în urmă cu zece ani, însă a fost de mai multe ori amânat la finanţare. Drumul judeţean traversează mai multe sate şi comune, aflate în vecinătate judeţului Sălaj. 

De asemenea, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a solicitat ministrului Fondurilor Europene, sprijinirea administraţiei locale în redeschiderea aeroportului internaţional Maramureş, închis pentru reparaţii în urmă cu doi ani de zile. 

"Municipiul Baia Mare, dar şi judeţul Maramureş pierd din punct de vedere economic dacă redeschiderea aeroportului Maramureş va fi amânată. E vital atât pentru economia locală, dar şi pentru turism să avem un aeroport funcţional", a spus Cătălin Cherecheş. Răspunzând solicitării primarului municipiului Baia Mare, ministrul Marius Nica a reiterat implicarea ministerului în redeschiderea aeroportului. 

La ceremonia de semnare a contractului au participat şi prefectul judeţului Maramureş, Vasile Moldovan, deputatul Călin Matei, dar şi primarii localităţilor care urmează să beneficieze de investiţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.