Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Fondurilor Europene: 'Braşovul este fruntaş la accesarea de fonduri europene pentru echipamente medicale în această perioadă'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Marcel Bolos

Judeţul Braşov este fruntaş în ceea ce înseamnă accesarea de fonduri europene pentru aparatură medicală în această perioadă a pandemiei, a declarat, marţi, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, care a menţionat, totodată, că proiectul trenului metropolitan braşovean, în valoare de 250 de milioane de euro, este cel mai avansat dintre cele care urmează să fie finanţate prin Programul Operaţional de Transport.

Aflat într-o vizită de lucru la Braşov, Marcel Boloş a declarat, într-o conferinţă de presă, că a discutat cu preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Veştea, o serie de proiecte strategice pentru judeţ, a căror valoare totală estimată este de peste 800 de milioane de euro,potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ana Birchall răstoarnă povestea renunțării la pensia specială, prin demisie: ‘Rog share, să se știe adevărul!’

"Pentru domeniul Sănătate, prioritar rămâne proiectul spitalului regional de urgenţă, pentru care am discutat detaliile tehnice privitoare la elaborarea documentaţiei tehnico-economice. Discutăm de un spital regional cu peste 800 de paturi şi o valoare estimată de peste 400 milioane de euro, o investiţie importantă. pentru municipiu, judeţ precum şi pentru întreaga arie de deservire pe care o avea spitalul. (...) Am analizat stadiul proiectelor şi cererilor de finanţare depuse pentru proiectele medicale (...) şi există deja un contract semnat, în valoare de peste 45 milioane de lei şi avem în analiză unul de peste 26 de milioane de lei. Practic, judeţul Braşov este fruntaş în ce priveşte accesarea de fonduri europene pentru echipamente medicale în această perioadă, a pandemiei, astfel încât, cele opt proiecte, cu o valoare de peste 105 milioane de lei sunt dovada responsabilităţii cu care este tratat acest serviciu la nivel de judeţ şi a implicării pe care o dă dovadă dl preşedinte şi echipa pe care o conduce", a afirmat Boloş.

Vizita ministrului Fondurilor Europene a inclus şi o deplasare la şantierul Terminalului de pasageri a viitorului aeroport, oficialul guvernamental declarându-se "încântat" de stadiul lucrărilor.

"Sunt încântat şi am rămas uimit de felul în care au progresat lucrările şi vizita a avut două scopuri, cel de-al doilea fiind să găsim soluţii pentru a prelua o parte din cheltuielile CJ, mai ales în ce priveşte echipamentele de securitate şi siguranţă, dar (...) şi ca tot ce înseamnă conectivitatea aeroportului să fie asigurat din fonduri nerambursabile", a mai spus ministrul FE.

În context, el a afirmat că proiectul de tren metropolitan, conceput de autorităţile locale şi judeţene braşovene, va avea o contribuţie hotărâtoare pentru dezvoltarea judeţului.

Citește și: Consilierul lui Ludovic Orban, fost șef ANAF, spulberă USR-ul: ‘Bă, frate, noaptea minții! Cum, băh, neterminaților?’ .

"Este un proiect de mare anvergură - 250 de milioane de euro - a cărui finanţare urmează să fie asigurată prin Programul Operaţional de Transport. Şi vă spun în premieră că este unul dintre cele mai avansate proiecte la nivel naţional, astfel încât îl felicit pe domnul preşedinte şi pe toţi cei care au fost implicaţi în acest proiect", a precizat ministrul Boloş.

Nu în ultimul rând, ministrul Fondurilor Europene, care s-a întâlnit, la Braşov, cu directorii celor patru Colegii centenare din judeţ - "Andrei Şaguna", "Dr. Ioan Meşotă" şi "Unirea" din municipiul reşedinţă, precum şi "Radu Negru" din Făgăraş, le-a prezentat acestora "oportunitatea pe care o avem ca ţară să putem trece de la învăţarea clasică, cu care suntem obişnuiţi, la cea care este bazată pe inovaţie, creativitate şi specializare inteligentă, concepte noi pe care le susţine CE în procesul de modernizare a activităţilor educaţionale".

"Este un program naţional cu o valoare de 350 milioane euro, în care sunt implicate aproximativ 70 de colegii centenare. Acestea urmează să fie centrele noastre bazate pe educaţie şi pe creativitate şi să punem bazele schimbării în ce înseamnă educaţia, împreună cu ministerul de resort", a menţionat Marcel Boloş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.