Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Fondurilor Europene, dezvăluiri despre ordonanţele de marţi seara: 'Aş vrea să spulber acest lucru'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Marcel Bolos

Guvernul Orban a adoptat marţi nu mai puţin de 25 de ordonanţe de urgenţă, printre care se află şi câteva acte normative în domeniul fondurilor europene. Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a vorbit într-un interviu pentru STIRIPESURSE.RO, despre ordonanţele de marţi seara, răspunzând unor critici apărute în spaţiul public, dar şi despre viitorul exerciţiu financiar.

Cel mai vehement contestatar al ordonanţelor de urgenţă în domeniul fondurilor europene a fost chiar Cristian Ghinea, fost ministru în Guvernul Cioloş. Acesta a susţinut că actele normative sunt modificate după adoptarea în şedinţa de Guvern, ceea ce ar putea avea consecinţe penale, şi l-a numit pe actualul ministu "penibil". Ministrul Boloş afirmă, în interviul acordat STIRIPESURSE.RO, că nu poate fi vorba despre aşa ceva.

"Aş vrea să spulber acest lucru. Întâi de toate, eu nu comentez ce afirmă domnul Ghinea. Eu nu-mi permit să cobor până la acel nivel. Cred că este prea mult. Dumnealui ar trebui să fie cel care susţine acest domeniu, lucrând în domeniu. Dar ce spunea dumnealui este legat de aprobarea care s-a dat în Guvern ca observaţiile de la Ministerul Justiţiei şi Ministerul Finanţelor Publice să fie integrate în proiectul de ordonanţă de urgenţă. Avem această aprobare din cadrul şedinţei de guvern. Eu ţin minte că am avut şi în primul mandat de demnitar ordonanţe care s-au adoptat sub condiţia obţinerii avizelor până la publicarea în Monitorul Oficial", a declarat Boloş.

Întrebat dacă are certitudinea că totul este legal în privinţa ordonanţelor, ministrul Boloş a răspuns: "Nu sunt de specialitate. Am un aparat în spate. Acum problema e la nivelul Secretariatului General al Guvernului şi bănuiesc că o să ia decizia care este conform legii."

Interviul integral cu ministrul Fondurilor Europene va fi publicat de STIRIPESURSE.RO în zilele următoare!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.