Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Fondurilor UE: România riscă să piardă 300 de milioane de euro doar din POR

fonduri-europene

Ministrul fondurilor europene, Ioan Marcel Boloș, a declarat joi la Digi24 că cea mai „arzătoare” problemă la preluarea mandatului este evitarea riscului ca România să piardă sume uriașe din fondurile europene.

„Problema cea mai arzatoare ramane riscul de dezangajare a fondurilor UE. Grija noastra pe termen scurt e sa salvam cat mai multi bani. Din analizele pe care le am acum cel mai mare risc e in zona POR. In cursul zilei de azi, ministrul Dezvoltarii are o videoconferinta cu agentiile de dezvoltare regionala si cu principalii beneficiari strategici ai programului, discutam de o suma mare, 300 de milioane de euro pentru care exista acest risc de dezangajare si trebuie sa ne mobilizam sa luam toate masurile (...) in special bani alocati pentru proiectele de infrastructura de la nivelul autoritatilor locale, pe de alta parte proiectele mari de infrastructura - autostrazi, cai ferate, partea de transport naval”, a zis ministrul.

În temeiul principiului dezangajării automate, dacă pentru o sumă alocată unui program nu s-a primit nicio cerere de plată până la sfârșitul celui de-al doilea an de la adoptarea acestuia, orice fonduri necheltuite încetează să mai fie disponibile pentru programul respectiv. Acest mecanism urmărește urgentarea punerii în aplicare a programelor și monitorizarea operațiunilor de finanțare a acestora.

Vezi si: Anomalie în guvernul Ludovic Orban: cea mai slabă filială PNL are cea mai largă reprezentare în echipa de la Palatul Victoria .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.