Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul francez al finanţelor i-a cerut guvernului german să accelereze demersurile privind reforma zonei euro

Angela Merkel și Emmanuel Macron

Ministrul francez al finanţelor, Bruno Le Maire, i-a cerut guvernului german să accelereze demersurile privind planurile Uniunii Europene de a introduce un impozit digital european şi de a lansa o reformă bugetară în zona euro, subliniind că există pericolul intrării în criză de timp, transmit dpa şi AFP, potrivit Agerpres.

''Deciziile presează. Noi nu mai putem aştepta'', a menţionat Le Maire într-un articol publicat joi de cotidianul german Suddeutsche Zeitung. 

Situaţia politică internă nu trebuie 'să fie folosită drept scuză pentru a amâna decizii politice europene urgente'', a scris oficialul francez. 

Impozitul digital UE, care va fi perceput de la companiile de internet, trebuie să fie aprobat până la finalul acestui an. ''Fie avem un buget al zonei euro, fie, la un moment dat, nu va mai exista zona euro'', a avertizat ministrul francez.

Citește și: Ministrul britanic al apărării, Gavin Williamson, acuză Rusia că acţionează ca 'un stat paria'

În luna iunie, cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron s-au pus de acord asupra unui plan de reforme ale zonei euro, în special proiectul de dotare a ţărilor care au adoptat moneda unică cu o capacitate bugetară comună. 

Potrivit lui Bruno Le Maire, bugetul zonei euro este esenţial pentru salvarea monedei unice europene. Zona euro nu are la dispoziţie toate instrumentele necesare pentru a evita o criză financiară, a atenţionat el. 

''Noi nu mai trebuie să ne temem de Google, Amazon şi Facebook, noi, europenii, suntem cei mai buni clienţi ai lor, suntem în poziţie de forţă şi trebuie să profităm. De cine ne temem? De SUA? Devine clar pentru toată lumea că Donald Trump nu îi respectă decât pe cei care dau dovadă de forţă şi hotărâre'', a subliniat Bruno Le Maire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.