Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul francez al Sportului, Roxana Mărăcineanu, a anunţat un 'plan de relansare' a acestui domeniu, afectat de pandemia de coronavirus

Rencontres
Roxana Maracineanu

Ministrul francez al Sportului, Roxana Mărăcineanu, a anunţat marţi, în faţa Adunării Naţionale, una din cele două camere ale Parlamentului, că echipele sale lucrează la un "plan de relansare" a acestui domeniu, afectat de pandemia de coronavirus, scrie L'Equipe, potrivit Agerpres.

După circulara ce le-a expus prefecţilor modalităţile de implementare a măsurilor de ieşire din carantină în vederea practicării activităţilor fizice şi sportive, însoţit de un "ghid de reluare" pentru fiecare disciplină, Roxana Mărăcineanu a anunţat un "plan de relansare a sportului".

Fosta mare înotătoare de origine română a precizat că echipele sale lucrează la un plan "în concordanţă cu proiectul teritoriilor".

Citește și: Revoluție în Poliție! Sistem de recunoaștere facială pentru IGPR! Achiziție de aproape un milion de euro!

"Miza va fi să-i facem pe francezi să reia mişcarea, să menţinem fondurile private investite în sport, să protejăm subvenţiile publice şi să lucrăm pentru ca asociaţiilor noastre să li se deschidă noi uşi", a adăugat ea.

Mărăcineanu nu a precizat ce sumă va fi alocată acestui plan, însă a amintit importanţa "legăturii sociale" pe care o creează sportul la toate etajele societăţii. "Avem nevoie, mai mult ca oricând, de solidaritate", a subliniat ea.

Pierderile suferite de sportul francez (amator şi profesionist, asociaţii şi firme) din cauza crizei sanitare şi a întreruperii competiţiilor, sunt estimate la 19,4 miliarde de euro. Sportul din Hexagon generează 77,7 miliarde de euro anual.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.