Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul francez de interne, apel către Marea Britanie

Ministrul francez de interne, Bernard Cazeneuve, a cerut autorităților britanice ajutor suplimentar pentru dezmembrarea rețelelor de traficanți de persoane, în contextul crizei miilor de imigranți care încearcă să traverseze în Marea Britanie din portul francez Calais, transmite marți Reuters.

Într-un interviu acordat cotidianului La Croix, Cazeneuve a precizat că, până acum, cooperarea între serviciile secrete și polițiile din cele două state a permis dezmembrarea a 17 rețele de traficanți în acest an.

'Cred că trebuie să mergem și mai departe, de aceea m-am adresat omologului meu britanic pentru un efort suplimentar din partea serviciilor sale', a declarat Bernard Cazeneuve, în interviul postat luni pe site-ul cotidianului francez.

Ministrul a subliniat că este nevoie de o soluție 'globală' la criza imigranților și de colaborarea cu țările de origine ale acestora, în special Niger. Cazeneuve a anunțat, în context, că lucrează la organizarea unei vizite în săptămânile următoare în Niger, împreună cu miniștri din Franța, Marea Britanie, Italia și Germania, și cu comisarul european pentru migrație, Dimitris Avramopoulos.

Potrivit oficialului francez, este nevoie, de asemenea, de crearea unor structuri în Italia care să le permită autorităților să facă deosebirea între solicitanții de azil și imigranții ilegali, și să negocieze cu țările de origine procesul de returnare imediată a celor din urmă.

'Eforturile Europei de a combate rețelele de imigrație ilegală trebuie întărite. Trebuie, de asemenea, să arătăm solidaritate și să împărțim primirea de solicitanți de azil', a pledat Bernard Cazeneuve.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.