Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul german al apărării pledează pentru o cooperare mai strânsă cu China

letteradonna.it
Ursula von der Leyen

Ministrul apărării german Ursula von der Leyen a pledat luni pentru o cooperare internaţională mai strânsă cu China, bazată pe reguli, în timpul unei vizite la Beijing, informează dpa preluată de Agerpres.

În declaraţia sa, Von der Leyen s-a referit şi la 'militarizarea' Mării Chinei de Sud, afirmând că principalele căi de transport maritim trebuie să rămână deschise în interesul economiilor celor două ţări.

Este atât în interesul Chinei, cât şi al Germaniei ca strâmtoarea Malacca, una dintre cele mai importante linii de transport maritim din lume care leagă Marea Chinei de Sud de Oceanul Indian, 'să rămână deschisă circulaţiei şi să nu devină sursa unei noi proiecţii de putere şi de revendicări teritoriale', a declarat ea într-un discurs la Universitatea de Apărare Naţională PLA.

Aceste conflicte trebuie rezolvate prin compromis şi respectând supremaţia legii şi nu 'legea celui mai puternic', a spus Von der Leyen. China revendică cvasitotalitatea Mării Chinei de Sud, zonă parţial revendicată şi de către Taiwan, Filipine, Brunei, Malaezia şi Vietnam.

Tribunalul permanent de Arbitraj de la Haga a invalidat în 2016 pretenţiile Chinei faţă de regiune, dar Beijingul nu recunoaşte această hotărâre.

La Beijing, Von der Leyen s-a întâlnit cu omologul său chinez Wei Fenghe, precum şi cu Xu Qiliang, vicepreşedintele puternicei Comisii Militare Centrale, şi cu un diplomat de top Song tao. Ea a vizitat de asemenea un centru ONU de formare a forţelor de menţinere a păcii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.