Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul german al apărării prezice un deficit militar german după 2030

DW
boris pistorius ministru Aparare Germania

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a declarat că lacunele din dotarea militară a ţării vor rămâne şi după 2030, într-un comentariu pentru ziarul Welt am Sonntag.

''Ştim cu toţii că lacunele existente nu pot fi complet acoperite până în 2030. De aceea trebuie să stabilim priorităţi'', a declarat social-democratul care a fost numit în fruntea ministerului apărării la începutul acestui an, relatează DPA.

Una dintre aceste priorităţi este protecţia flancului estic al NATO, a spus el. ''Pentru noi, acest lucru înseamnă în primul rând construirea unei divizii complet echipate până în 2025 şi o contribuţie adecvată la Forţa de reacţie a NATO''.

''Bundeswehr (armata) are trei sarcini de îndeplinit: apărarea naţională şi a Alianţei, precum şi operaţiunile internaţionale de criză. Acest lucru necesită capacităţi, susţinute cu material şi personal'', a detaliat Pistorius cu privire la cerinţele militare ridicate.

Livrările de armament pentru a sprijini Ucraina în războiul împotriva Rusiei au lăsat, de asemenea, lacune în capacităţile Bundeswehr. Pistorius anunţase în ianuarie că va discuta acest lucru cu industria de armament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.