Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul german de externe cere deschiderea negocierilor de aderare cu ţările din Balcanii de Vest

Annalena Baerbock

Balcanii de Vest au nevoie de un mesaj puternic din partea Uniunii Europene, în contextul dezbaterilor din UE cu privire la acordarea unui statut de candidat pentru Ucraina şi Republica Moldova, a anunţat luni şefa diplomaţiei germane Annalena Baerbock, informează dpa, potrivit Agerpres.

Făcând declaraţii la Luxemburg înaintea unei reuniuni a miniştrilor de externe ai ţărilor din UE, Baerbock a spus că blocul comunitar trebuie să deschidă negocieri pentru aderare cu Albania şi Macedonia de Nord şi să le dea Balcanilor de Vest "un semnal clar".

Potrivit Annalenei Baerbock, un potenţial statut al Ucrainei de ţară candidată la UE va fi un "moment istoric" pentru blocul comunitar şi trebuie să fie clar că Ucraina "aparţine Europei".

Şefa diplomaţiei germane a mai atenţionat că ar fi "absolut cinic" să se amâne luarea unei decizii cu privire la viitorul Ucrainei şi al Republicii Moldova în cadrul blocului comunitar înainte de summitul de la sfârşitul acestei săptămâni, în cadrul căruia se aşteaptă ca liderii UE să discute acest subiect.

"Suntem acum într-un moment când trebuie să luăm o decizie", a declarat Baerbock şi a atenţionat că UE "nu trebuie să găsească scuze şi (nu trebuie) să urmeze calea amânării marilor decizii".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.