Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul german de Externe dă asigurări că Germania îl susține pe Juan Guaido, alături de aliații săi europeni

timesofisrael.com
heiko maas

Germania şi aliaţii săi europeni vor continua să îl susţină pe Juan Guaido, liderul opoziţiei şi preşedintele autoproclamat al Venezuelei, a informat ministrul german de Externe Heiko Maas miercuri după ce guvernul de la Caracas l-a expulzat pe ambasadorul german, scrie Reuters, informează News.ro.

Citește și: Consilierul Casei Albe pe securitate naţională a avertizat băncile străine că vor fi sancţionate dacă vor face tranzacţii care îl ajută pe Nicolas Maduro

„Este o decizie de neînţeles, care escaladează situaţia în loc să uşureze tensiunile. Susţinerea europeană faţă de Juan Guaido este de neclintit”, a afirmat Haas într-un comunicat.

El a precizat că ambasadorul Germaniei se va întoarce acasă pentru consultări.

Guvernul preşedintelui Nicolas Maduro a informat că ambasadorul Daniel Kriener are la dispoziţie 48 de ore să părăsească Venezuela şi l-a acuzat că încalcă normele internaţionale ale diplomaţiei, fără să ofere detalii privind ce acţiuni ale sale au dus la expulzare.

„Venezuela consideră că este inacceptabil ca un diplomat străin să aibă un rol mai apropiat unui lider politic asociat cu agenta sectoarelor extremiste ale opoziţiei din Venezuela”, a informat guvernul.

Kriener s-a deplasat luni la aeroport alături de ambasadori şi diplomaţi din alte ţări pentru a-l susţine pe liderul opoziţiei şi preşedintele autoproclamat al Venezuelei, Juan Guaido, care risca să fie arestat la întoarcerea sa în ţară pentru că a încălcat o interdicţie de călătorie emisă de un tribunal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.