Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul german de Finanţe: Toate statele din G20 sunt de acord cu reformarea taxării multinaţionalelor

facebook
summit g20

G20 a făcut progrese semnificative în reformarea fiscalităţii, fiecare stat membru al organizaţiei sprijinind acordul care prevede un impozit minim de 15% aplicabil societăţilor în fiecare ţară unde operează, obiectivul fiind de a taxa multinaţionalele acolo unde realizează profitul şi nu doar unde sunt înregistrate, a anunţat sâmbătă ministrul german de Finanţe, Olaf Scholz, transmite Reuters.

Italia, care deţine preşedinţia G20 (grupul celor 20 de economii dezvoltate şi emergente), găzduieşte în Veneţia, în perioada 9-10 iulie, reuniunea miniştrilor Finanţelor şi ai guvernatorilor băncilor centrale din G20.

Conform Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD), care a condus negocierile, stabilirea unui impozit minim de 15% ar genera venituri suplimentare anuale de 150 miliarde de euro (175 miliarde de dolari).

"Astăzi, vedem că toate ţările care au venit împreună aici sprijină acest proces internaţional de a găsi un mod pentru realizarea unei impozitări minime", le-a spus jurnaliştilor oficialul german la reuniunea de la Veneţia.

Întrebat de planurile privind taxa digitală la nivelul UE, Scholz a declarat că este necesară o soluţie globală.

Comisia Europeană va propune în următoarele săptămâni o taxă digitală pentru a finanţa redresarea în urma pandemiei de coronavirus (COVID-19), care se va aplica la sute de companii, majoritatea europene, a anunţat luna aceasta Margrethe Vestager, vicepreşedintele executiv pentru o Europă pregătită pentru era digitală, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.