Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul interimar al Agriculturii: 'Etichetarea corectă a mierii protejează atât apicultorii, cât şi consumatorii români'

gov.ro
Adrian Oros

Ministrul interimar al Agriculturii, Adrian Oros, a propus, în cadrul Grupului de lucru pentru modificarea normelor privind denumirea, descrierea, definirea, caracteristicile şi compoziţia mierii, introducerea în textul ce va fi notificat Comisiei Europene a obligativităţii menţionării pe eticheta mierii atât a ţărilor de provenienţă, cât şi a procentului de miere din fiecare ţară, în ordine descrescătoare.

"Etichetarea corectă a mierii protejează atât apicultorii, cât şi consumatorii români! Astăzi, la MADR s-a lucrat la modificarea Normelor privind denumirea, descrierea, definirea, caracteristicile şi compoziţia mierii, care erau reglementate de Ordinul comun MADR, MS şi ANPC nr. 522/798/317/2003. În cadrul grupului de lucru, am propus introducerea în conţinutul textului ce urmează a fi notificat către Comisia Europeană, a obligativităţii menţionării pe eticheta mierii, atât a ţărilor de provenienţă, cât şi a procentului de miere din fiecare ţară, în ordine descrescătoare. Printr-o etichetare corectă a mierii din import, apicultorul român va fi protejat împotriva concurenţei neloiale, iar consumatorul final va cumpăra numai pe baza unor informaţii clare şi complete", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook, informează Agerpres.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.