Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul învăţământului, la 'Ora Guvernului'

adrian curaj

O dezbatere privind "Situaţia din învăţământul românesc" va avea loc luni la Camera Deputaţilor, la "Ora Guvernului", fiind invitat să participe ministrul Adrian Curaj.

Solicitarea vine din partea grupului parlamentar al PNL. "România este ţara în care educaţia nu a constituit o prioritate naţională nici până în acest moment, este ţara în care nu s-a putut asigura învăţământul gratuit pentru toţi elevii, precum şi accesul egal la învăţătură, racordarea reală a sistemului de educaţie la piaţa muncii, iar 6% din PIB pentru educaţie rămâne în continuare o provocare pentru sistemul naţional de învăţământ", se arată în solicitarea PNL, înaintată Biroului permanent al Camerei Deputaţilor.

PNL solicită prezenţa ministrului Educaţiei, Adrian Curaj, pentru a explica poziţia MENCŞ privind asigurarea condiţiilor legale, financiare şi umane pentru cuprinderea tinerilor în sistemul de învăţământ profesional, situaţia privind planurile cadru, programele şcolare şi licitaţiile pentru manualele şcolare.

De asemenea, liberalii vor cere lămuriri şi legat de evaluarea titlurilor academice. "Considerăm că prezenţa domnului ministru Adrian Curaj, împreună cu secretarii de stat, la o dezbatere pe tema educaţiei, în care aceştia ne vor prezenta situaţia raportului de activitate, precum şi strategiile propuse pentru sistemul de învăţământ, este un pas important pentru consolidarea planului fundamental al dezvoltării societăţii noastre - educaţia", se precizează în solicitarea liberalilor, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.