DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Ministrul Ion Ștefan, după ce fostul ministru al Dezvoltării, Daniel Suciu, l-a acuzat că minte: Resping cu fermitate

Inquam Photos / Octav Ganea
ion stefan

Ministrul Ion Ștefan a transmis, miercuri seara, că respinge acuzațiile fostului ministru al Dezvoltării, Daniel Suciu, care a spus că actualul ministru „a mințit cu desăvârșire” în privința reducerii posturilor secretarilor de stat, anunță MEDIAFAX.

„De la preluarea mandatului de ministru al lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, din luna noiembrie 2019 și până în prezent, pe PNDL I au fost decontate lucrări într-un total de 306.793.281,68 lei, către 446 de unități administrativ-teritoriale, pentru un număr de solicitări venite la MLPDA de 758. De asemenea, pe PNDL II, au fost decontate lucrări în valoare de 2.489.553.894,64 lei, pentru 1.728 de unități administrativ-teritoriale și un total număr de solicitări de 3.656. Cumulat, pe PNDL I și PNDL II, s-au făcut plăți de 2.796.347.176,32 lei către 2.174 de unități administrativ-teritoriale, pentru 4.414 solicitări. În aceeași perioadă, au fost reținute la plată solicitări la care am găsit neconformități. Pe PNDL I, s-a înregistrat un total plăți reținute de 92.498.145,79 lei, pe 122 de solicitări venite de la 89 de UAT-uri. Pe PNDL II, au fost reținute la plată 627 solicitări, în valoare de 435.747.264,16 lei, venite de la 428 UAT-uri. Per total, este vorba despre 749 de solicitări reținute pentru plăți totale de 528.245.409,95 lei. Aceste informații sunt postate, în mod transparent, pe site-ul MLPDA, la secțiunea Plăți și PNDL. Domnul fost ministru (Suciu – n.r.) le poate studia acolo”, a scris ministrul Ion Ștefan pe Facebook.

Citește și: Ministrul Grindă a trimis corpul de control la primăria care l-a AMENDAT pentru casa sa și a SUSPENDAT plățile de la Ministerul Dezvoltării

Acesta a precizat că toate plățile au fost făcute pe baza rapoartelor Inspectoratului de Stat în Construcții și/sau corp control la dispoziția Ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

„Dacă domnul fost ministru are informații concrete referitoare la avizarea la plată a facturilor neconforme, să ni le sesizeze și vom face verificările necesare. Dacă se constată nereguli, și funcționarii vor fi trași la răspundere. Rolul controalelor dispuse în teritoriu a fost acela de a scoate la iveală neregulile din proiectele PNDL și de a stopa bătaia de joc pe bani publici”, a mai spus Ștefan.

Acesta a afirmat că respinge „cu fermitate” acuzațiile fostului ministru.

„Resping cu fermitate acuzația adusă de domnul fost ministru al Dezvoltării cum că aceste controale au avut tentă politică. Știm bine cu toții că în vremea guvernării PSD, practica a fost cu totul alta. Acum, în ceea ce mă privește, nu este cazul. Rezultatele controalelor și neregulile constatate au ajuns pe masa organelor de anchetă, fie trimise de noi, fie prin autosesizarea instituțiilor abilitate. Spre deosebire de domnul fost ministru, dar și spre deosebire de predecesorii lui din același partid, eu am făcut ce Curtea de Conturi a României a constatat că ei trebuia să facă și n-au făcut. Adică, să plătesc doar după ce s-a verificat lucrarea. De asemenea, sunt singurul ministru care și-a asumat și a semnat raportul Corpului de Control care a scris negru pe alb neregulile în derularea proiectelor pe PNDL I și PNDL II”, scrie Ion Ștefan pe Facebook.

Citește și: Consilierul Olguței Vasilescu răstoarnă spusele ministrului Muncii: Se trimit deja de ani de zile

Cu privire la organigramă, Ștefan spune că fostul ministru se referă la organigrama sub care a funcționat ministerul în timpul mandatului său.

„Pentru noua organigramă, la care are toată lumea acces, fiind postată pe site-ul ministerului, și unde orice persoană interesată a putut face comentarii și propuneri, evident informațiile sunt în acord cu cele comunicate de noi. După ce vom adopta HG privind reorganizarea, vom reduce, așa cum ne-am angajat, și numărul personalului de conducere, dar și numărul personalului de execuție. Cu privire la linia politică, așa cum se poate constata tot transparent de pe site-ul ministerului, la secțiunea Conducere, MLPDA are doar 6 secretari de stat și un subsecretar de stat, potrivit numărului și complexității domeniilor gestionate, și nu un număr menit a răspunde sinecurilor și intereselor de partid cum era în mandatul acestui fost ministru”, mai scrie Ștefan.

Fostul ministru al Dezvoltării Daniel Suciu adus, miercuri, într-o conferinţă de presă, organigrama Ministerului Lucrărilor Publice pentru a demonstra că Ion Ştefan nu a redus posturile de secretari de stat şi a minţit.

„Ştiţi foarte bine, peste tot s-a lăudat domnul ministru că a redus linia politică Ministerului cu 30%, şi anume a tăiat posturi de secretar, de subsecretar de stat. Însă nu e prima dată, când domnul ministru a minţit cu desăvârşire”, a declarat Daniel Suciu într-o conferință de presă organizată, miercuri, la sediul PSD din București.

Citește și: Victor Ponta iese la rampă: `Ura față de PSD e suficientă ca și combustie pentru a acoperi orice rău făcut de guvernul PNL”!

Social-democratul a susţinut că nu ştia dacă să îl plaseze pe Ion Ştefan drept un „politruc incompetent” sau doar un „mincinos”, dar şi-a dat seama că puţin din amândouă.

„Am aici organigrama Ministerului Lucrărilor Publice, din care reiese următorul lucru: domnul ministru Ion Ştefan este secundat de către şase secretari de stat. Şase secretari de stat a avut şi fosta guvernare”, a spus fostul ministru al Dezvoltării în Guvernul Dăncilă.

Daniel Suciu a adăugat că ministrul liberal mai are pe lângă aceşti secretari de stat, alţi patru subsecretari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.