Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul iranian al petrolului l-a acuzat pe Donald Trump că insultă OPEC

NYMag
Donald Trump

Ministrul iranian al petrolului l-a acuzat sâmbătă pe președintele american Donald Trump că insultă OPEC, ordonându-i să crească producția și să reducă prețurile, adăugând că producția de petrol iraniană și exporturile nu s-au schimbat ca urmare a presiunii SUA, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

„Trump trimite în fiecare zi un mesaj nou care creează incertitudine în piață. Ordinul Trump către membrii Organizației Țărilor Producătoare de Petrol (OPEC) de a crește producția este o mare insultă pentru acele guverne și națiuni și destabilizează piața”, a declarat ministrul petrolier iranian Bijan Zanganeh într-un interviu.

Iranul, cel de-al treilea producător din OPEC, se confruntă cu sancțiuni acordate de SUA pentru exporturile sale de petrol, care îi determină pe unii cumpărători să reducă achizițiile.

Trump a acuzat miercuri Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol de creșterea prețurilor la combustibili și a îndemnat aliații americani, cum ar fi Arabia Saudită, să pompeze mai mult dacă își doresc ca Washington să-i protejeze în continuare împotriva Iranului, scrie Reuters.

Citește și: Decizia Uniunii Europene de a extinde sancțiunile împotriva Rusiei afectează dezvoltarea cooperării constructive

„Monopolul OPEC trebuie să-și amintească că prețul benzinei crește și ei nu fac nimic. Dacă fac ceva este doar să ridice prețurile mai mult, în timp ce SUA îi apăra pe mulți dintre membrii OPEC în schimbul a foarte puțini dolari. Trebuie să avem o stradă cu două sensuri. REDUCEȚI PREȚUL ACUM!”, a scris președintele Trump pe Twitter.

Postarea lui Trump vine după ce Arabia Saudită a fost de acord să majoreze producția de petrol cu două milioane de barili pe zi. Acest lucru nu a ajutat mult la scăderea prețului benzinei în SUA, care a ajuns la cel mai mare nivel din ultimii patru ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.