Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul iranian de externe a asigurat Ucraina că ţara sa nu va vinde drone Rusiei

Agerpres - Reuters
iran drapel steag

Ministrul iranian de externe a asigurat vineri Ucraina că ţara sa nu intenţionează să vândă drone Rusiei, după ce consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, a declarat luni că Iranul va livra către Rusia "sute de drone", relatează agenţia DPA.

''Afirmaţiile americane în această privinţă sunt nefondate şi mai mult un act de propagandă făcut înaintea vizitei preşedintelui (Joe) Biden'' în Israel, i-a transmis ministrul de externe iranian Hossein Amir-Abdollahian omologului său ucrainean Dmitro Kuleba.

Iranul a fost mereu angajat faţă de o soluţie diplomatică în conflictul ucrainean, a mai subliniat şeful diplomaţiei de la Teheran, potrivit Agerpres.ro.

Principalul consilier politic şi diplomatic al preşedintelui american Joe Biden, Jake Sullivan, declarase luni că Statele Unite au informaţii conform cărora Iranul pregăteşte livrarea către Rusia a sute de drone, inclusiv drone de luptă, el menţionând că drone iraniene au fost deja folosite în Yemen de rebelii houthi sprijiniţi de Teheran.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.