Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul iranian de Externe susține că SUA își intimidează chiar și propriii săi aliați

sua iran

Statele Unite își intimidează chiar și propriii săi aliați, a declarat Mohammad Javad Zarif, ministrul iranian de Externe, în cursul vizitei sale în Turcia, în contextul tensiunilor între Ankara și Washington privind detenția unui pastor creștin american, informează agenția de știri Reuters, potrivit Mediafax.

"Americanii au arătat că nu au limită în privința exercitării de presiuni și folosirii forței asupra altora, chiar și asupra propriilor aliați", a declarat Zarif la Ankara.

"Turcia și unii aliați americani din Europa au ajuns la concluzia că Statele Unite nu sunt un partener de încredere", a adăugat oficialul iranian.

Citește și: Ambasadorul Rusiei la Washington avertizează Statele Unite împotriva comiterii unui nou 'act nejustificat și ilegal de agresiune' în Siria

SUA au dublat taxele vamale pentru importurile de oțel și aluminiu din Turcia din cauza detenției unui pastor creștin american, iar Ankara a răspuns cu măsuri de retorsiune, deși cele două țări sunt membre ale Alianței Nord-Atlantice (NATO).

Administrația Donald Trump a început să impună sancțiuni severe Iranului după ce președintele SUA a decis retragerea din acordul atomic semnat de marile puteri cu Teheranul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.