Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul justiției, acuzat că face scamatorii cu statistica judiciară: Tudorel Toader, dezinformarea continuă

Inquam Photos / Octav Ganea
tudorel toader

Federația Sindicatelor din ANP transmite printr-un comunicat de presă că ministrul Justiției face scamatorii cu statistica judiciară

Ministrul Justiției a afirmat ieri că "doar" 42 din cei 4.458 de beneficiari ai recursului compensatoriu au recidivat și au revenit în penitenciar. Dezinformarea continuă, domnul profesor făcându-se că nu pricepe că este deja prea mult faptul că 42 de recidiviști promoția "Toader", în mai puțin de 3 luni, au comis alte infracțiuni, au fost arestați, judecați și condamnați.

Discutăm așadar despre "doar" 42 de recidivisti, care au revenit în penitenciare după ce au beneficiat de clemență, pentru simplul motiv că un proces penal durează și că recidiva reală (recidivă juridică plus deținuți cu antecedente penale) se măsora la 1 an, la 3 ani și la 5 ani pentru ca cifrele prezentate să aibă relevanță statistică.

Ne păstrăm, deci, estimarea referitoare la o recidivă reală de peste 60% a promoției "Toader" ai grațierii mascate mai ales că experiența altor țări și a altor grațieri demonstrează că după 6 luni criminalitatea explodează. De văzut, deci, cum va explica domnul Tudorel Toader cifre sensibil mai mari și cine va răspunde pentru suferințele și pagubele produse.

Între timp îl felicităm pe domnul Toader pentru apropiata redobândire a funcției de ministru al Justiției și ne manifestăm speranța că, de acesta dată, chiar se va ține de cuvânt și va rezolva problemele reale ale penitenciarelor: condții de detenție, deficit de personal, subfinanțare cronică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.