Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiției anunță că vine în Parlament! Tudorel Toader, ieșire violentă cu privire 'Ordonanța Prună': 'Mă voi duce să le explic'

Inquam Photos/Octav Ganea
Tudorel Toader sedinta de guvern

Ministerul Justiţiei a trimis la Comisia juridică din Parlament un punct de vedere referitor la OUG 6/2016 privind punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică dispuse în procesul penal, a declarat miercuri ministrul Justiţiei Tudorel Toader, precizând că va merge şi el personal în comisia din Parlament.

"Înţeleg că este la comisie în Parlament (proiectul de aprobare a OUG 6/2016, n.r.). Se aşteaptă să transforme dezbaterea juridică într-o dispută politică. Un domn deputat înţeleg că a cerut ca să fiu eu prezent şi mă voi duce. Mă voi duce să le explic diferenţele dintre contenciosul administrativ şi contenciosul constituţional, de la competenţe, forme, proceduri, efecte  şi aşa mai departe. Sigur mă voi duce”, a declarat la ieşirea din sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) Tudorel Toader, conform news.ro.

Doliu în lumea ARTEI - O cunoscută artistă s-a stins din viață la 92 de ani

El a spus că Parlamentul nu are nevoie de aviz din partea Ministerului Justiţiei, însă MJ a transmis totuşi un punct de vedere marţi printr-un secretar de stat.

"Eu ca ministru pot cel mult să expun un punct de vedere. Comisia specială din Parlament nu are nevoie de avizul Ministerului Justiţiei, cel mult de un punct de vedere. Noi l-am formulat. În cursul zilei de ieri o doamnă secretar de stat a mers şi a transmis şi în scris punctul de vedere al MJ, dar voi merge la Comisie şi voi explica din perspectiva mea de ministru diferenţele dintre cele două tipuri de contencios: administrativ şi constituţional”, a explicat Toader.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.