Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiției, despre legea răspunderii magistraților: Întreaga societate o așteaptă

inquamphotos.com / Octav Ganea
florin iordache

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a susţinut vineri că urgenţa adoptării unei legi pentru răspunderea magistraţilor este dată de faptul că "întreaga societate o aşteaptă", adăugând că nu trebuie să fie motive de îngrijorare în DNA deoarece actul normativ se va elabora printr-o consultare publică şi expertiza va veni şi din partea reprezentanţilor acestei structuri. 

"Am spus-o şi la audieri că avem nevoie de o lege a răspunderii magistraţilor. Tocmai pentru aceea sunt astăzi la CSM. Aştept ca noul CSM, printr-o consultare publică, cu asociaţiile profesionale, dar în primul rând cu CSM, cu Înalta Curte, cu Parchetul General să avem o astfel de lege. Repet, printr-o consultare publică cu toţi cei care sunt implicaţi şi într-o dezbatere publică făcută la Parlament", a declarat Iordache, la sosirea la şedinţa CSM, informează agerpres.ro.

Klaus Iohannis calcă în picioare legea amnistiei. ATAC DUR la adresa lui Liviu Dragnea și Tăriceanu


Referitor la urgenţa acestui act normativ, el a explicat că este una dintre legile pe care întreaga societate o aşteaptă. 

"Eu plec de la buna-credinţă pe care magistraţii o au, dar, în acelaşi timp, dacă există o lege europeană, acel model european poate fi implementat şi în România", a adăugat ministrul Justiţiei.

Decizii IMPORTANTE pe masa Executivului. Ce acte normative sunt pe ordinea de zi


Întrebat dacă, aşa cum presa are informaţii, în DNA sunt motive de îngrijorare în ceea ce priveşte această lege, Iordache a spus că nu trebuie să existe astfel de motive. 

"Eu nu cred că ar trebui să fie motive de îngrijorare. Repet, pentru că, din punctul meu de vedere, o astfel de lege se va face printr-o consultare publică, expertiza va veni şi din partea reprezentanţilor DNA. Eu personal voi dori ca, în perioada imediat următoare, începând cu luni, voi avea o întâlnire şi cu reprezentanţii Parchetului General, DNA, cu ÎCCJ. (...) O să vedeţi că săptămâna viitoare, tocmai prin aceste discuţii informale pe care le voi avea, vreau să lansez o invitaţie la dialog, la expertiză, pentru că din punctul meu de vedere toţi cei care sunt interesaţi vor veni cu expertiza, iar dezbaterea trebuie să fie foarte transparentă şi în Parlament", a afirmat ministrul. 

Referitor la momentul adoptării acestei legi, el a arătat că Parlamentul este în prezent în vacanţă. 

"Atât timp cât Parlamentul este în acest moment în vacanţă, cel puţin până la începutul lunii februarie putem avea discuţiile informale, iar la începutul lunii februarie, în momentul în care va reîncepe Parlamentul să lucreze şi vor fi discuţiile pe buget, fără îndoială, una dintre legile asupra cărora ne vom apleca va fi aceasta", a precizat Iordache.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.