Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiției, mesaj care va INFLAMA și mai mult situația din penitenciare

Ministerul Justitiei
Raluca Pruna

Ministrul Justiției, Raluca Pruncă, a ținut să transmită un mesaj deținuților din cele nouă penitenciare în care se protestează că are ca prioritate rezolvarea situației din închisori, că a pregătit un set de măsuri, dar că toate acestea necesită timp și nu va lua nicio măsură grăbită, fără a face o consultare publică. Prună a spus că nu va reacționa la presiunile deținuților și va lua măsuri doar pe baza unui plan bine stabilit.

Citește și: DOCUMENT - Ce trebuie să recite liberalii la TV despre tehnocrați și Dacian Cioloș

Citește și: Scenariul lui Robert Turcescu: ALIANȚĂ între PMP și PNL și unificarea dreptei

Citește și: DOCUMENT - Ce trebuie să recite liberalii la TV despre tehnocrați și Dacian Cioloș

”Situația din sistemul penintenciarelor din România este una sistemică și gravă. Eu știam acest lucru. Am avut ocazia, în vizitele făcute în penitenciarele din România în perioada 2000-2004. De când mi-am preluat mandatul de ministrul, am înțeles să revizitez penitenciarele sperând să găsesc o altă situație, deci știu nemijlocit.

Imediat ce am luat act de această situație, am declarat public că voi face o prioritate a mandatului meu îmbunătățirea condițiilor din penitenciare.

României i s-a cerut să ia o serie de măsuri, în 2012, iar când am preluat mandatul în 2015 am moștenit o colecție de hârtii și nimic concret. Este nevoie de măsuri urgente care să reglementeze problemele de hrană, accesul la muncă, condițiile de peninteciar și pregătirea pentru

Am adoptat regulamentul de ordine din penitenciare, am spus public că alternative în la sistemul penitenciar, nu trebuie să reinventăm nimic. Este sistemul de probațiune, care există.

Vreau să spun, uitându-mă în camere, că nu servervește nimănui continuarea protestelor. Mă aplec asupra rezolvării acestei probleme, în numele Executivului. Înțeleg nerăbdarea, îi asigur pe cei aflați în detenție că fac o prioritate a mandatului meu de ministru rezolvarea situației din penitenciare.

Escaladarea protestelor în penitenciare nu va genera adoptarea de măsuri grăbite. Eu nu voi lua măsuri grăbite, ci doar măsuri luate în consultare cu societatea românească. Scopul consultării este pregătirea unui pachet de măsuri, care să fie pus pe masa Parlamentului și eu, ca ministru, voi depune toate eforturile pentru ca în Parlament să fie adoptat cu celeritate acest set de măsuri”, a delclarat ministrul Justiției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.