Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiţie, răspuns pentru Augustin Lazăr: Cum va funcţiona secţia specială de investigare a magistraţilor

Inquam Photos / Octav Ganea
tudorel toader csm

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, explică felul în care va fi constituită secţia specială de investigare a infracţiunilor din justiţie, în cadrul Parchetului General. Toader răspunde astfel unei solicitări a procurorului general. Secţia specială urmează să fie înfiinţată ca urmare a promulgării modificărilor la Legea 304/2004. Şeful secţiei va fi numit de plenul CSM.

Vezi şi: Îţi vine să râzi în situaţii nepotrivite? Ar putea fi semnul unei boli grave

„Chiar ieri am primit întrebarea de la procurorul general al Republicii întrebarea dacă cei 15 vor fi prin suplimentarea schemei sau vor fi cooptați din rândul Parchetelor din țară, sigur care îndeplinesc condițiile, urmând ca ulterior să modificăm statele de funcții. Astăzi pregătesc răspunsul și îl voi comunica.

Fără să mă pronunț, dar fără să resping răspusul, în primul rând nu apare o competență nouă în Ministerul Public. Era o competență la DNA care se transferă la Ministerul Public. Nu e o competență nouă care, după părerea mea, să justifice suplimentarea schemei. Nu înseamnă că trebuie să îi luăm pe actualii de la DNA și să îi ducem la Ministerul Public. După noua lege CSM-ul, Secția de Procurori, îi va numi pe cei care îndeplinesc condiții legale, pe cei care își doresc o astfel de activitate în secția specială.

Eu cred că vor fi selectați dintre actualii procurori, nu știm, poate vine unul de la Constanța, Oradea sau Botoșani, și se va modifica schema de personal a respectivei unități. Dacă era o competență nouă care ar fi revenit Ministerului Public, aveam nevoie de suplimentarea schemei aferentă acestei competențe, dar ea se trasnferă de la DNA la Ministerul Public”, a declarat ministrul Justiției, într-un interviu pentru DCNews.

Vezi şi: Consumul de lichide nu este suficient. Ceaiurile care previn pietrele la rinichi şi cancerul renal . .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.