Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiției a discutat cu ambasadorul britanic Andrew Noble despre combaterea traficului de fiinţe umane

Facebook
catalin predoiu

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a discutat, marţi, cu ambasadorul Marii Britanii, Andrew Noble, despre combaterea traficului de fiinţe umane, dar au abordat şi teme care ţin de cooperarea judiciară bilaterală şi aderarea Marii Britanii la Convenţia de la Lugano.

"Gravitatea traficului de fiinţe umane şi dispariţia de persoane reclamă o acţiune concertată şi energică de combatere din partea tuturor instituţiilor de aplicare a legii din România. Combaterea până la dispariţia treptată a acestui fenomen trebuie să fie o prioritate a întregului sistem de apărare şi aplicare a legii", a subliniat Cătălin Predoiu la finalul întâlnirii, conform unui comunicat al Ministerului Justiţiei transmis AGERPRES.

Citește și: Kaufland face noi precizări de ultimă oră: Incidentul la care faceți referirea fost regizat, cu scopul de a crea senzațional

El a dat asigurări că Ministerul Justiţiei lucrează la un document de politică publică pe această temă, care îşi propune identificarea soluţiilor legislative şi instituţionale pentru a confrunta mai eficient pe cei care comit astfel de infracţiuni.

"Acest fenomen nu trebuie abordat rutinier, ci în logica unei combateri plenare, continue, energice, până când acesta rămâne o amintire, infractorii ajung după gratii şi victimele sunt recuperate pentru o viaţă normală. Dezastrul inacceptabil şi ruşinos din cazul Ţăndărei trebuie avut permanent în minte de cei care au datoria să depisteze, investigheze, inculpe, judece şi condamne rapid, când sunt probe, pe cei care comit astfel de infracţiuni. Sper ca toţi cei care manifestă o grijă specială pentru drepturile infractorilor să manifeste aceeaşi grijă şi pentru drepturile victimelor traficului de persoane, inclusiv atunci când se legiferează în domeniul dreptului penal. Şi în acest domeniu beneficiem de cooperarea internaţională cu statele europene. Depinde numai de noi să reuşim", a adăugat ministrul Predoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.