Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiției a fost băgat în ședință de noul ambasador al SUA: Americanii vor să ne ajute să recuperăm banii

predoiu zuckerman

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, s-a întâlnit, luni, cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Adrian Zuckerman, care a fost însoțit de Abigail Rupp, șef-adjunct al misiunii diplomatice și Bianca Menendez, consilier politic. Tema discuțiilor s-a axat pe combaterea corupției, respectiv recuperarea prejudicilor provenite din infracțiuni.

„Ambasadorul Statelor Unite, Adrian Zuckerman, și-a exprimat deplina susținere față de eforturile Ministrului Justiției de a reface capacitatea Ministerului Public de a confrunta cu energie și profesionalism crima organizată și corupția, precum și toate formele de infracționalitate. Ambele părți au insistat pe importanța recuperării prejudiciilor provenite din infracțiuni.

Statele Unite sunt gata să sprijine cu expertiza pe care o au și cu experți dezvoltarea capacității sistemului judiciar din România pentru a recupera prejudiciile produse din infracțiuni oriunde ar fi plasate în lume. Dialogul pe această temă va fi reluat în luna ianuarie pentru a organiza întâlnirea dintre experții români și americani”, se arată într-un comunicat al Ministerului Justiției.

De asemenea, potrivit sursei citate, cele două părți și-au exprimat convingerea ca efortul de combatere a crimei organizate să fie din ce în ce mai eficient pe măsura ce va fi stabilizat managementul Ministerului Public în urma procedurii declanșate de Ministerul Justiției și a dezvoltării cooperării judiciare internaționale care vizează traficul de minori, traficul de droguri, corupția internațională și recuperarea prejudiciilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.