Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiției anunță investiții majore în sistem: 'Sunt 4 obiective în execuție, 5 cu proiectarea finalizată și 14 în curs de proiectare'

Facebook
Alina Gorghiu

Investițiile propuse în bugetul Ministerului Justiției sunt pentru dezvoltarea infrastructurii sistemului judiciar, pentru săli de judecată moderne, instalații de sonorizare bune, dosar electronic performant, spune, luni, ministrul Alina Gorghiu.

Pentru mediul de afaceri, justiția este un serviciu public foarte important, care trebuie să fie predictibil și eficient, spune, luni, pe pagina sa de Facebook, ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

Potrivit acesteia, în exteriorul țării, justiția este un indicator relevant pentru cât de credibil este statul român.

Astfel, vor fi investiții în infrastructura instanțelor pe baza bugetului pe 2024.

„Sunt 4 obiective în execuție, 5 cu proiectarea finalizată și 14 în curs de proiectare. Fondurile permit derularea programelor cu finanțare rambursabilă, printre care e și Cartierul pentru justiție. Din acest program, unele sedii de instanțe sunt practic finalizate, la Costesti, în județul Argeș și la Horezu, în județul Vâlcea. Va fi derulat normal proiectul de dezvoltare a sistemului electronic de management al cauzelor ECRIS V. Pe baza bugetului pe 2024, se vor putea realiza investițiile necesare în sistemul penitenciar, cu obiectivul de finalizare în anul 2024 a unui număr de 3000 de locuri de cazare. Proiectele noilor penitenciare de la Berceni (jud. Prahova) și Unguriu (jud. Buzău) vor continua în condiții nomale”, spune Gorghiu.

Bugetul propus pentru Ministerul Justiției este de aproximativ 5,12 mld. lei credite de angajament și aproximativ 3,018 mld. lei credite bugetare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.