Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiţiei: Avem în vederea măsura supravegherii cu brăţara electronică, o modalitate prin care deţinutul este aproape de familia lui

Inquam Photos / Octav Ganea
tudorel toader csm

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus, vineri, la conferinţa privind protecţia drepturilor deţinuţilor şi condiţiile de detenţie din România, că se are în vedere adoptarea unei măsuri de supraveghere cu brăţara electronică, un mod prin care "deţinutul este aproape de familia lui”, după modelul adoptat în Georgia.

"Sunt multe state care au această modalitate de executare a pedepsei. Adică fie toată pedeapsa, fie o parte din pedeapsă, îl supraveghezi electronic. E acolo un program electronic, nu mă pricep eu, dar el este setat, programat şi spune nu ai voie să te apropii de şcoala cutare. Dacă el se apropie de obiectiv, brăţara aia piuie şi semnalizează poliţia. Poate fi şi un alt program, nu ai voie să părăseşti perimetrul localităţii. Când a ieşit din rază, poliţia este alertată şi l-a luat şi l-a dus înapoi”, a explicat ministrul Justiţiei, scrie news.ro.

El a spus că prin această măsură se permite, astfel, deţinutului să se reintegreze în societate şi poate fi mai aproape de familia lui.

Toader a adăugat că la nivelul ministerul există o echipă de lucru care va face un draft de proiect, inspirat inclusiv din legislaţia georgiană, urmând să se stabilească paşii de implementare a proiectului.

"L-am întrebat pe ministrul din Georgia cine plăteşte brăţara. Mi-a spus: deţinutul care vrea să fie liber”, a spus Toader.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.