Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiției din Republica Moldova, Sergiu Litvinenco, după ce contul de Telegram i-a fost spart: 'Eu legea nu încalc'

stiripesurse.ro
Sergiu Litvinenco

Dacă „o discuție reală este completată cu ceva ireal, într-un final, ajungi la un fals”. O spune ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, potrivit căruia pretinsele conversații de pe Telegram sunt „minciuni fabricate” și aceste spargeri ar fi avut loc inclusiv cu implicarea serviciilor secrete din Federația Rusă.

Totodată, ministrul consideră că Telegram nu este un canal sigur de comunicare și a subliniat că nu are de ce să-i fie frică, întrucât „eu legea nu încalc”. Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 29 noiembrie a emisiunii „Freedom” de la TV8, transmite tv8.md.

„Atunci când aduni o minciună, un adevăr și un semiadevăr iese minciuna perfectă. Noi trebuie să comentăm minciunile care sunt fabricate de unii prieteni de-ai noștri, este foarte clar scopul. Eu nu știu cine a fost implicat. Eu cred că cel mai probabil sunt implicate serviciile secrete ale unor state care nu neapărat ne doresc binele. Am auzit astfel de informații precum că aceste spargeri au avut loc cu implicarea serviciilor din Rusia.

Evident că de lucrul acesta profită grupările oligarhice sau criminale care își doresc destabilizarea situației pentru a scăpa de răspunderea pentru lucrurile ilegale pe care le-au făcut în trecut”, a precizat Litvinenco.

Ministrul a mai spus că de obicei, miniștrii comunică prin sisteme mai sigure.

„Pe Telegram eu am comunicat foarte puțin. De obicei, comunicăm prin sisteme mai sigure: Signal, WhatsApp, Viber. Eu mai primeam diferite mesaje pe Telegram, dar din punctul meu de vedere, nu este un canal sigur, inclusiv având în vedere istoria cu cine l-a creat”, a menționat Sergiu Litvinenco.

„Când adaugi ceva ce nu a existat la ceva ce a existat, evident că nu poți constata că este o minciună în fond. Când am spus că discuțiile au fost fabricate, trunchiate, inițial, am spus că este fals. Deci, nu poți spune că este o contradicție atât timp cât o discuție reală este completată cu ceva ireal, într-un final, ajungi la un fals.

Eu legea nu încalc, eu dosare nu rezolv, eu bani nu iau, respectiv, nu am de ce să mă tem”, a punctat ministrul Justiției.

„Luăm act de ce a fost în trecut și încercăm să evităm astfel de situații pe viitor. Persoanele care au comis astfel de fărădelegi trebuie să fie identificate și sancționate conform legii. Legea prevede posibilitatea autosesizării și efectuarea investigației, nu este obligatoriu să depui plângere sau denunț”, a adăugat acesta.

Reamintim că au fost sparte conturile de Telegram ale președintei Maia Sandu, ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, șefului Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu. Totodată, în spațiul public au apărut pretinse conversații ale ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, consilierului prezidențial Dorin Recean, fostului deputat PLDM, Vadim Pistrinciuc, ministrei Afacerilor Interne, Ana Revenco, ministrului Economiei, Dumitru Alaiba și procurorului general interimar, Ion Munteanu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.