Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiţiei, discuţii cu omologii din Italia şi Franţa în cadrul reuniunii Consiliului JAI de la Luxemburg

Inquam Photos / George Calin
Stelian Ion

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a participat, luni, la Luxemburg, la lucrările Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, context în care a discutat cu omologii Italia şi Franţa pe teme de cooperare bilaterală, potrivit agerpres.ro.

Potrivit unui comunicat al MJ, transmis AGERPRES, luni, ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a participat, la Luxemburg, la lucrările Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, prima reuniune în format fizic a miniştrilor justiţiei de la declanşarea pandemiei COVID.

"Miniştrii justiţiei au agreat textele propunerilor de regulamente privind: legea aplicabilă efectelor faţă de terţi ale cesiunilor de creanţe, sistemul de comunicare electronică pentru cooperarea judiciară (e-CODEX), statutul Agenţiei pentru Drepturi Fundamentale a UE. Acestea vor constitui baza pentru negocierile cu Parlamentul European în cadrul procedurii legislative ordinare", se precizează în comunicat.

De asemenea, arată sursa citată, miniştrii au avut schimburi de opinii cu privire la două teme de actualitate: aspectele relevante pentru domeniul justiţiei din propunerea de regulament privind o piaţă unică pentru serviciile digitale, respectiv statutul procurorilor în statele membre, inclusiv din perspectiva cooperării judiciare, în contextul statului de drept.

Un punct extrem de important al agendei, menţionează Ministerul Justiţiei, a privit recenta operaţionalizare a Parchetului European, la 1 iunie. În acest context, ministrul a amintit că România a lansat a doua procedură de selecţie a 9 procurori europeni delegaţi, cu termen de finalizare iulie 2021.

"Procesul de selecţie al procurorilor europeni delegaţi trebuie să fie robust, solid, astfel încât să nu se vulnerabilizeze credibilitatea şi funcţionarea EPPO", a declarat ministrul Justiţiei, citat în comunicat

"În marja reuniunii, Stelian Ion a avut o întrevedere cu comisarul pentru justiţie Didier Reynders. Cei doi demnitari au discutat despre legile justiţiei şi desfiinţarea SIIJ, comisarul precizând că acestea reprezintă elemente esenţiale în contextul MCV şi al statului de drept. Comisarul a mai făcut referire la importanţa respectării de către România a hotărârii CJUE din 18 mai", se mai precizează în comunicat.

De asemenea, Stelian Ion a discutat cu miniştrii justiţiei din Italia şi Franţa, Marta Cartabia, respectiv Eric Dupond-Moretti, pe teme de cooperare bilaterală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.