Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiției, după adoptarea legii care prevede extinderea ordinului de protecţie: 'Toate victimele se vor simți protejate de statul român'

Facebook
Alina Gorghiu

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a afirmat, sâmbătă, că, după adoptarea legii care prevede extinderea ordinului de protecţie, toate victimele se vor simţi protejate de statul român. Ea a anunţat că peste 13.000 de ordine de protecţie provizorii au fost emise în 2023.

”Toate victimele din România, după adoptarea legii care prevede extinderea ordinului de protecţie se vor simţi protejate de statul român. (...) e crucială combaterea tuturor formelor de violenţă”, a declarat, sîmbătă, Alina Gorghiu, într-o conferinţă de presă.

Aceasta a precizat că, la nivel naţional, au fost emise peste 13.000 de ordine de protecţie în 2023.

”În 2023, am emis 13.231 de ordine de protecţie provizorii, victime ale violenţei domestice (...) iar acestea au fost transformate în ordine de protecţie definitive un număr de 5.386”, a mai precizat ministrul.

Gorghiu a afirmat că va exista protecţie pentru toate victimele, odată ce legea va fi promulgată.

”Din momentul în care legea ajunge în Monitorul Oficial, sper să fie promulgată repede, va exista protecţie pentru orice ictimă, indiferent de forma de agresiune, fie că vorbim de bătaie, vecinul de la bloc, agresiune online, apeluri în miez de noapte sau urmărirea unei femei când încearcă să ajungă acasă, sau supravegherea locuinţei”, a mai declarat Gorghiu.

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat, miercuri, că Parlamentul a votat ordinul de protecţie extins, în unanimitate, proiectul stabilind clar responsabilităţile autorităţilor în protejarea victimelor şi în gestionarea situaţiilor de urgenţă, care, uneori, pot duce şi la pierderea de vieţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.