Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiţiei, după ce a fost criticat de Iohannis: 'Sunt mândru...'

Inquam Photos / George Calin
tudorel toader

Tudorel Toader răspunde la criticile formulate de preşedintele Iohannis, care l-a acuzat că a confundat poziţia de ministru al Justiţiei cu cea de profesor universitar. Ministrul afirmă că este mândru de funcţiile universitare, dar nu doreşte să îi dea o replică directă preşedintelui.

Vezi şi: Tudorel Toader vine cu explicaţia: De ce au votat toţi procurorii împotriva modificării legilor justiţiei

"Sunt mândru cu această calitate. Şi de profesor, pe care o exercit, lunea îmi ţin cursurile. Ca rector sunt suspendat pe durata mandatului de ministru. Am îmbinat întotdeauna teoria cu practica. Evident că aş avea multe de răspuns, dar apelez la răspunsul pe care l-am repetat de multe ori, în sensul că ministrul Justiţiei nu are misiunea de a comenta afirmaţiile altui demnitar, nu are misiunea nici de a comenta comunicatele de presă. Rămânem în limita competenţelor legale pe care le avem", a declarat Tudorel Toader.

Declaraţia preşedintelui Iohannis:

"Domnul ministru Toader a confundat poziția domniei sale de acum cu poziția de profesor universitar sau rector pe care a avut-o înainte. Dacă vorbim pur teoretic, atunci sigur se poate purta o discuție pe competența de contencios administrativ, contencios constituțional sau alte chestiuni legate de cine de ce se ocupă în România. Este adevărat că se poate purta această discuție și, dacă ar fi să rămânem în zona pur teoretică, sunt anumite aspecte care pentru mulți sunt interesante și importante, dar domnul Toader nu este profesor universitar în momentul acesta, ci ministru al Justiției. Or, din poziția de ministru al Justiției, dacă a constatat că anumite lucruri nu sunt clarificate bine în justiția românească, nu trebuia să facă afirmații teoretice, ci trebuia să vină cu un act care corecta, spre exemplu, Codul de procedură civilă. Așadar, abordarea domnului ministru mi se pare inadecvată", a spus Iohannis, marţi seara, la Palatul Cotroceni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.