Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiţiei o încondeiază pe Kovesi: 'Eu am crezut că nu aud bine...'

Facebook Liviu Plesoianu
Tudorel Toader Laura Codruta Kovesi

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, o critică vehement pe Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA, pe care o trimite înapoi la Facultatea de Drept. Ministrul susţine că scandalul protocoalelor a demonstrat că evaluarea sa şi cererea de revocare a şefei DNA erau mai mult decât justificate.

Toader a relatat că după prezentarea publică a evaluării a vorbit cu o persoană din sistemul judiciar care i-a spus că lucrurile sunt mai grave decât reiese din evaluare. "Mi-a spus: să nu vă suprăţi, dar ceea ce aţi prezentat în 20 de puncte reprezintă o mică parte din adevărul care nu este cunoscut. M-am uitat lung, nu l-am contrazis, nu l-am aprobat, dar realitatea celor petrecute ulterior confirmă că realitatea e mult mai complicată decât cele pe care le-am scris în raportul de evaluare", a declarat Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei se declară şocat de explicaţiile şefei DNA cu privire conflictele constituţionale pe care le-a generat. "Eu am crezut că nu aud bine când spunea 'De unde să ştiu eu ce va decide CCR?', la primul conflict, la decizia 68. Spuneam atunci că din anul I de facultate. Nu trebuie să spună Curtea, trebuie să ştii tu, că de asta te-ai pregătit ca jurist. Presupunem că prima dată nu ai ştiut, dar după prima decizie, cum de al doilea, al treilea conflict?", a mai afirmat Tudorel Toader.

Ministrul a declarat că dacă informaţiile despre protocoalele cu SRI ieşeau la iveală înainte de prezentarea evaluării, cu siguranţă le-ar fi inclus între argumentele pentru revocare. "Protocoalele le plasam undeva ca gravitate după încălcările Constituţiei", a explicat Toader.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.