Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiției participă la JAI. Ce se află pe agenda discuțiilor

Inquam Photos / Octav Ganea
catalin predoiu

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, participă, joi și vineri, la reuniunea informală a Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI), pe agenda discuțiilor aflându-se modernizarea sistemelor judiciare, digitalizarea lor și adaptarea la impactul inteligenței artificiale, conform MJ.

Potrivit unui comunicat de presă, transmis de Ministerul Justiției (MJ), în cadrul secțiunii dedicate Justiției, din cadrul reuniunii informale JAI, miniștrii justiției vor discuta despre progresul privind orientările strategice din domeniul libertății, securității și justiției, educației judiciare și importanța rețelelor judiciare în domeniul civil și comercial.

Citește și: Anchetă la Parchetul General pentru felul în care mii de ruși și ucraineni devin cetățeni români fără să fie verificați

„Consiliul European a adoptat în luna iunie 2018 o nouă Agendă Strategică 2019-2024 care, între alte scopuri, punctează importanța protecției și securității cetățenilor, a valorilor europene. Acest obiectiv va continua firesc „Programul Stockholm” privind spațiul de securitate, libertate și justiție (2014-2019). Vom discuta la acest consiliu JAI despre modalitățile de a perfecționa și armoniza legislația și instituțiile europene și naționale, astfel încât cetățenii statelor membre UE să se bucure de aceleași standarde de protecție a drepturilor lor, securitate și justiție, pe întreg continentul. Concret, vom discuta despre cooperarea în materie civilă și penală, protecția frontierelor, modernizarea sistemelor judiciare, digitalizarea lor și adaptarea la impactul inteligenței artificiale. În acest context, găsesc potrivite preocupările europene privind evaluarea uniformă a sistemelor judiciare în toate statele membre, cu precizarea că un singur astfel de mecanism uniform pentru fiecare țară ar oferi suficiente garanții privind respectarea și protejarea libertăților și securității cetățenilor,” a declarat ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.

JAI are loc, joi și vineri, la Zagreb, Croația. Este prima reuniune a Consiliului Justiție și Afaceri Interne la nivel ministerial care va avea loc în timpul președinției croate a Consiliului Uniunii Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.