Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiţiei, prima REACŢIE la anunţul lui Dragnea despre arhiva SIPA

Inquam Photos / Octav Ganea
Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, se declară de acord cu înfiinţarea unei comisiei parlamentare de anchetă pe tema arhivei SIPA (fostul serviciu secret al Ministerului Justiţiei), aşa cum a anunţat marţi Liviu Dragnea.

"Nu am ştiut ce a declarat domnul preşedinte Dragnea, dar dacă nu-mi spuneaţi, şi bine făceaţi, vă spuneam acelaşi lucru. De când am deschis subiectul arhivei SIPA, am spus acelaşi lucru: dorinţa mea este ca, respectând legea, să dispară această temere care planează în legătură cu arhiva, să avem comisie, să avem proceduri legale, transparente. După mine, e bună orice soluţie legală care să închidem capitolul SIPA, respectând procedurile. (...) Cu privire la arhiva SIPA, sunt două lucruri separate. Avem o comisie cu oameni care au certificat ORNISS, să poată avea acces la secrete, şi care se află încă în perioada de inventariere, de început a activităţii. În legătură cu posibile scurgeri de informaţii, documente, există un dosar la DIICOT şi nu mă întrebaţi pe mine ce face DIICOT cu dosarul", a declarat Tudorel Toader.

"Am primit o solicitare pentru a infiinta o comisie de ancheta parlamentara cu privire la activitatea si arhiva SIPA. Eu sustin aceasta propunere si cred ca, maine sigur nu, pentru ca nu putem la Birourile Permanente reunite, dar saptamana viitoare vom propune si vom aproba infiintarea unei comisii parlamentare de  ancheta pe situatia de la SIPA", a declarat Liviu Dragnea, marţi, la Parlament. Detalii AICI!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.