Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiţiei reiterează angajamentul său privind remedierea condiţiilor de detenţie din sistemul penitenciar

captura TV
tudorel toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a vizitat, joi, împreună cu vicepremierul Marcel Ciolacu, o unitate militară dezafectată din localitatea Unguriu, judeţul Buzău, care ar putea fi transformată în penitenciar, context în care şi-a reiterat angajamentul privind remedierea condiţiilor de detenţie. Potrivit unui comunicat de presă al MJ remis Agerpres, unitatea militară vizitată se află pe o suprafaţă de aproximativ 150.000 de metri pătraţi şi este luat în calcul transferul de la Ministerul Apărării Naţionale către Ministerul Justiţiei pentru transformarea imobilului într-un penitenciar.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, reiterează angajamentul său de a continua eforturile pentru remedierea condiţiilor de detenţie din sistemul penitenciar românesc şi îmbunătăţirea mediului de lucru pentru angajaţi în scopul de a se conforma standardului impus de Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi libertăţilor fundamentale şi de jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului, se precizează în comunicat.

MJ arată că, la nivelul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, se înregistrează un deficit de 7.408 de locuri de cazare, existând 26.529 deţinuţi pe 19.108 locuri raportat la suprafaţa de 4 mp per deţinut. Ministerul reaminteşte că Executivul a aprobat, în şedinţa de miercuri, achiziţionarea de către MJ a unui studiu de fezabilitate destinat construirii unui penitenciar de 1.000 de locuri de cazare în comuna Berceni din judeţul Prahova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.